Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2016 15:55 - София „Прайд“ – христоматиен пример на комплекс за малоценност
Автор: varg1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 548 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 19.06.2016 15:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Искате ли да сте различни? Искате ли да не сте като другите? Искате да сте някак по-специални? Искате другите да знаят, че не сте като тях, но искате и да ви приемат в тяхната социална група?

Днес в София се провежда гей-парад. Сега прочетете пак горните въпроси.

Имам гадна новина за вас!

Вие страдате от Комплекс за Малоценност, който постоянно ви тласка към всякакви опити за остойностяване на живота ви. И това не са само гейовете, макар те да са класически пример в контекста на парада в София.

Да, казвам парада, защото гейовете, които не се самоизтъкват по този нелеп начин всъщност не страдат от подобен комплекс. Между другото се сещам как се разграничава чернокож от негър(nigga) според Крис Рок, аз също разграничавам гейове от педали.

Педалите са едни хора, които постоянно се бият в гърдите колко са различни, а същевременно искат да ги приемаме ние нормалните, но с едно наум, че те са видиш ли нещо повече от нас. Дори са си кръстили парада „Прайд“, сякаш са спечелили олимпийски медали, или световното по футбол, или Нобелова награда. Ами не сте!

Гейовете от друга страна, например един Мариус Куркински нямат проблем с това и не се излагат по разни там циркаджийски прайдове. Те разчитат на своите личностни качества и не искат тяхната сексуална ориентация да влияе по никакъв начин на оценката за тях от страна на обществото.

Нека разграничаваме педали от гейове. Разликата е огромна – едните приемат своята сексуалност като основополагащ фундамент в характеристиката на своята личност, а другите разчитат на чисто човешките си качества, за да намерят своето място в обществото. Първите градят личност около своята сексуалност, вторите около това, че са хора.

За човека с комплекс за малоценност екзистенциализма е ежедневие. Той не се чувства щастлив, завършен, удовлетворен от живота си. Постоянно се старае да намери смисъл в него. Пробва се всичко, което може да го открои на фона на 7 млрд. души на планетата(поне според рекламите за различност) и да му дадат поне 1 единствен лъч надежда, че е специален с нещо, колкото и малко да е то.

Дори провалите в живота на тези хора се обясняват с тяхната различност. Всъщност паради като този в София са едно гигантско оправдание за неуспехите на тези хора. Аз лично вече ги съжалявам, а и как няма – зрели хора без характер, без вдъхновение, без цел и смисъл в живота, които се люшкат по гребена на разпенената вълна на поп културата.

Не търсете смисъла на живота в чуждите каузи, убеждения, настроения, движения – потърсете го в себе си, освен, ако не се мразите чак толкова много, че да мислите, че всичко ваше не става за нищо. Последното, често е много вероятно – за това имате кумири, лидери, гурута, ментори и прочие вождове, които да мислят вместо вас какъв е смисълът на вашия живот – това се нарича идолопоклоничество.

До моментът, в който хората с различна сексуална ориентация от параден тип не се научат да оставят другите да ги оценят по човешките им качества, вместо по участието им в паради – няма да има консенсус по темата. Просто не мисля, че това да си лягаш с някой от същия или другия пол е най-важната характеристика на един човек, както не е толкова значимо дали харесваш зимата или лятото повече.

„И продадох си душата цяла,
и продадох я за пуста слава,
попитаха ме те защо,
и аз не знаех за какво.“

Азис (Търсих по-подходящ цитат, но май не намерих по-добър по този повод)

https://tikvenik.wordpress.com/2016/06/18/софия-прайд-христоматиен-пример/




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20325377
Постинги: 18679
Коментари: 10030
Гласове: 71347
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930