Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2016 20:20 - Не смейте да се молите за Кьолн
Автор: varg1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1516 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Над 1000 мъже от арабски и африкански произход са опитали да ограбят и изнасилят жените около катедралата в Клон на връх Нова година.

Върнете се на горното изречение. Прочетете го пак. И пак. Докато успеете да Го асимилирате. Четете го толкова пъти, колкото ви е необходимо да Го проумеете. Простете, нямам епитет за Него. Не знам по какъв начин да Го нарека. Не само речникът, но и въображението ми е бедно, за да успее да намери способ да го опише с думи. Не се побира дори в най- страшните ми кошмари и прогнози за следствията от „великото преселение”.

Установила съм, че когато несъръзмерими с тази трагедии се случват на места по света, които дори не може да изпишете правилно, защото спомените ви за тях се изчерпват до досадно оцветяване на контурни карти в прогимназията, не сте съпричастни. Разбирам. Никой не може да бъде съпричастен насила. Обаче Кльон е четвърти по големина град в Германия. Германия се намира в Централна Европа.

Разбирам, че в съзнанието на всеки един от нас трудно се състави образ за 1000 души. Представете си го като първия учебен ден в средното училище. Толкова, приблизително, са хората. Обаче, както може би е време да осъзнаете, тук не става въпрос за майки с деца от арабски или африкански произход. Населението на Германия е преобладаващо немско. Тоест, това е стадо от нелегални имигранти.

За да може да го почувствате максимално близко, ще ви припомня, че в България също се събираме около църквите на Великден. Хайде сега си представете как на един от най- светлите християнски празници, сте отишли със семейството си на църква. Изведнъж осъзнавате, че сте обградени от група, която дори не може да обхванете с поглед. До вас са. Посягат на жена ви. Започват да я събличат, да дърпат чантата, телефона й. Посягат на дъщеря ви. Вадят си го. Вие нищо не може да направите. Безсилен сте пред тях. Пред тези, които пуснахте в страната си. В дома си.

Не случайно не се обръщам към жените. Не искам никоя жена да си представя какво би било да й посегнат сексуално. Камо ли да й го причинят. Или как ще живее след това.

Погледнете в долния десен ълъл на монитора си. Вижте датата. Това ме притеснява най- много. От нощта на 31-ви до сега, светът мълчеше. Страшното е, че България ще продължи да мълчи. Тук се палим, коментираме, протестираме срещу провокативни музикални клипове или филми на ужасите, но когато този ужас надмине най-големите ни страхове и е реален, мълчим. А най- тихо е преди буря…

Не смейте да се молите за Кльон, нито дори за Париж! Защото вие докарахте ада в Божия дом. Защото от това, което сами си направихте, дори Господ не може да ви спаси.

image

Сиси Вълкова е родена в София. Няколко години се занимава с театър. После се появява интересът й към журналистиката и медиите. Започва работа в Спортна библиотека, където става и главен редактор. След като напуска, преоткрива света на радиото. Водила е публицистични предавания в четири радиа. Успоредно с това пише и статии за няколко издания. В момента се занимава с PR, реклама и организиране на събития.

http://bultimes.com/ne-smejte-da-se-molite-za-koln/




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. danailvdimitrov - Господ забавя но не забравя...
06.01.2016 12:42
Западна Европа е на прага на своето "турско робство". Тя която злорадстваше за погрома над православния свят от страна на исляма, която даваше своите венициански кораби под наем на османците, която преди това разруши и превзе Константинопол, която воюваше не една и две войни с Русия,Сърбия,България , която в крайна сметка е и основна причина заедно със САЩ за "разбутването" на арабския свят , днес ще трябва да плати цената.

Но ние все пак ще се молим за нея понеже Господ Иисус Христос ние е казал, че трябва да се молим дори за своите врагове, дори те да са езичници-протестанти!

Останалото е в Негова власт.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20234836
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930