Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2014 19:57 - Щатите искат да извадим Левски от учебниците по история
Автор: varg1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3484 Коментари: 12 Гласове:
10

Последна промяна: 05.09.2014 20:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Американският посланик е изпратил писмо до Парламента на Република България, в което иска Васил Левски да бъде постепенно изваден от учебниците по история като неудобен за световната демокрация. Ето и аргументите му:

”Уважаеми народни представители на Република България, в унисон със съвременните политически ценности и актуалната икономико-политическа обстановка в света като цяло, и в Либия в частност, ние смятаме, че е добре да преразгледате отношението си към Васил Левски, когото вие смятате за национален герой и борец за свобода. За съжаление, след задълбочен анализ на неговите писма (които са основен източник относно идеите, които е изповядвал) от наши специалисти по глобална политика и световна сигурност, ние установихме, че те представляват по-скоро пречка, отколкото предпоставка за утвърждаването на основни понятия като демокрация, толерантност и свобода в българското общество. Нашите специалисти установиха, че от съвременна гледна точка Васил Левски е по-скоро терорист, отколкото борец за демокрация (в подобен смисъл се изказа и един ваш известен социолог, Андрей Райчев). Действията му за набиране на средства за изградената от него нелегална организация включват обири и заплахи, което автоматично прави както тях, така и организацията му терористични. Изключителната му нетолерантност към враговете на организацията, както и към всички, които не споделят идеите и методите му, са в пълно противоречие със съвременната тенденция за налагане на толерантността като основна добродетел.

Изключителната му крайност относно наказанията за престъпилите основния закон на организацията, а именно налагането на смъртно наказание, също още веднъж идва да покаже прилики със съвременните терористични и мафиотски организации, което е особено обезпокоително, като се има предвид широката популярност, на която личността му се радва сред младото поколение и сред българското общество като цяло. Идеите му за общи закони, пред които всички да са равни, въпреки че на пръв поглед звучат демократично, поставят в неравностойно положение редица малцинствени етноси, като ги лишават от голяма част от социалните им придобивки. Особено обезпокоително, на което наблегна и президентът Обама, е идеята на Левски изразена в едно от неговите писма, че “Тоз, който ни освободи, той ще ни и пороби.” Това е крайно опасно твърдение, разглеждано от съвременна гледна точка, особено в днешния ден, когато международните сили се борят да освободят Либия и редица други държави и да им помогнат да въведат демокрацията. С това свое твърдение Левски поставя под съмнение всяко едно освободително действие на НАТО, САЩ и Съвета за сигурност на ООН, което е предприемано досега, осъществява се в момента или може да бъде предприето в бъдеще.  То изрично ни посочва като поробители, а не като освободители и борци за демокрация и човешки права, което ние не можем да приемем.

Затова смятаме за необходимо личността на Левски да бъде постепенно премахната от учебниците по история на България, а защо не и в бъдеще заклеймена като идеолог на тероризма. Това може да се постигне чрез първоначално ограничаване достъпа на младежта до идеите му, като в уроците по история се споменават предимно биографични данни, без да се засягат идеите, които е изповядвал. Да се наблегне на несъществени въпроси, като този за предателството му или къде е погребан, а писмата му да не се споменават въобще, нито цитати от тях. Необходимо е и повече да не се преиздават тефтерчето и писмата му, а тези, които вече се намират в гражданите, да се изземат под благовиден претекст. Добре е, ако сред обществото посредством видни съвременни общественици, като споменатия по-горе Андрей Райчев, се наложи мнението, че Левски всъщност е един разрушителен елемент, действал нелегално и незаконно в рамките на Европейска Турция, част от независимата Османска империя.

Смятаме, че без Левски и неговите идеи българите ще успеят по-бързо да приемат водещите световни демократични ценности  и да станат една неделима част от съвременното европейско и световно демократично общество.”
http://neverojatno.wordpress.com/2011/03/28/levski-3/




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. tikoev - Не знам кой го е писал този ташак, но ...
05.09.2014 20:05
Не знам кой го е писал този ташак, но един ден ще бъде истина благодарение на нашите демократодупедавци!
цитирай
2. troia - Това
05.09.2014 20:39
е голяма глупост и не е истина. Поне да бяха го написали по - грамотно на дипломатичен език.
Да не е го писал Пеевски в нечии сараи?:))
цитирай
3. getmans1 - Ей, пич вярно че си на собствен терен и си е твоя работа какво пускаш но малко ...
05.09.2014 20:41
УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността.
Съвпадението с реални събития, свързани с дей- ствително съществуващи субекти и обекти, носещи същите имена както героите в изложените писмени текстове е случайно и неволно. Всеки читател и посетител на тази страница приема безусловно гореизложеното.
Читателите са единствените, които носят отговорност, за това как приемат информацията от художествените измислици. Никой няма право да я разпространява (информацията), тълкува и внушава като истинна. Всеки, който отказва да приеме написаните пра- вила трябва да напусне

почтеност няма да ти е в излишък - БЪЗИКИЛИКС.
цитирай
4. vestige - Това
05.09.2014 20:43
направо кара човек да остане без думи!
цитирай
5. varg1 - Аз
05.09.2014 20:47
съм пък напълно убеден,че точно това е самата истина.Сами виждате политиката на сащ през последните 25 години.
цитирай
6. kabuli - Този
05.09.2014 20:53
език не е на дипломацията, защото е написан на езика на улицата и разсъжденията под диктовка.
Колкото до това дали Апостола е престъпник, то на щатния служител на ЦРУ, скрит под маската на посланик, ще му напомня, че смъртната присъда е все още приложима в неговата страна на благоденствието и световния мир. Що не се удари в главата и да се запита аджеба кви ги търсят в Либия, Египет, Сирия и Ирак.
Пълен бъйлвоч на поредната американска ТИКВА.
цитирай
7. silviia - ?
05.09.2014 21:35
А за Руско-турската война от 1877-78г.г. казал ли е нещо посланика, да знаем как да се държим с руснаците?:) Щото 9-ти септември 1944г. го заклеймихме отдавна.:)
цитирай
8. getmans1 - Нищо не пречи убеждението и почтеността да си вървят подручка, нали!?
05.09.2014 21:53
varg1 написа:
съм пък напълно убеден,че точно това е самата истина.Сами виждате политиката на сащ през последните 25 години.

цитирай
9. perrorabiosotannen - Ако някой от пишещите събратя тук си мисли,
05.09.2014 23:00
че знае или предполага, че знае истината за Левски, бих му се изсмял в лицето. С извинение. (ако ти стиска, приятел, виждам че модерираш)
цитирай
10. zzz65 - Аз предлагам да преразгледат и и...
06.09.2014 09:07
Аз предлагам да преразгледат Рузвелт избил хиляди японци в лагерите на смъртта в пустинята Невада ,жени и деца американски граждани от японски произход през втората световна война.
колкото до Левски ги страх от друго .
4иста и свята република . Има ли ги?
цитирай
11. getmans1 - Господи, прости ИМ ....
06.09.2014 13:25
... И на мен Господи прости, че днес е ... Свят ден!

ТИЯ, ПРЕДИ 130 Г. .... СА БИЛИ ПО - УМНИ ОТ нас !!!

СРАМ, во ВЕКИ .... СРАМ !!!

ЧЕРГАР и БЪЗИКИЛИЙКС са ВЕЛИКИ !
цитирай
12. zaw12929 - ЩОМ Е ТАКА, АЗ ИСКАМ ДА ИЗВАДЯ АМЕ...
06.09.2014 19:07
ЩОМ Е ТАКА, АЗ ИСКАМ ДА ИЗВАДЯ АМЕРИКАНЦИТЕ ОТ СПИСЪКА НА НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20127320
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031