Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2013 22:31 - Платежоспособни безобразници
Автор: alendelonn Категория: Лични дневници   
Прочетен: 648 Коментари: 0 Гласове:
1



Много са нали.. Всички ги виждаме, непрекъснато чуваме за тях какви ли не истории, медиите съмнително често и прекалено услужливо ни ги натрапват подобно на ДДС върху всичко, което е на сергията на продукцията им. Дълбочината на тяхната извратена изобретателност не спира да ни учудва.
Имат си последователи, налице е фенщина, както казва един приятел. Те получават една автоматична подкрепа на една клакьорска група, очакващи някакви блага или келепир. Има и обикновенни последователи, които ги копират. Имитацията разбира се, е най-високата форма на ласкателство, но същевременно е най-желязното доказателство за липсата на стил.
Но какъв е генезиса на това последване и копиране ? 
Има няколко обяснения, поне за мен - по умните сигурно ще намерят още няколкостотин. Първо, естествено е романтиката, разбира се в най-первезната и форма - жените, независимо дали си признават или не, харесват лошите момчета - от времената на Дон Жуан, през пролетарските симпатии към някой партизанин, до днешният тотален декаданс, при който мутрите и тарикатите, безинтересните ВИП-ве и безобразните стойкаджии непрестанно напомнят за себе си, защото имат публика и калкулират симпатии. А по-коплексираните и неуверени младежи, искат да са като тях, защото са харесвани от жените и започват да търсят тяхната компания и симпатия.  Често общувайки с тези хора, изпадаш в дисхармония със себе си, проказата е заразна и те поразява мигновенно, като ешафод, като присъда на Св. Инквизиция или акция на Гестапо.

Втория проблем е безнаказаността - аморфни правоохранителни органи и импотентна съдебна система, т.е. рай да "изразяваш себе си", колкото по-показно, толкова по-силен душевен оргазъм си доставяш. Брутално разни примитиви нарушават правилника за движение по пътищата и с гордост размахват банкноти, когато КАТ те спре, или в препълнено заведение гордо палят пура и чакат да те глобят. Примери всякакви ...

Иска ми се да изчезват, да не ги виждам, или най-добре те са се променят и да се смирят, но трезвите расъждения доказват, че това е неизпълнимо. Защо пиша тези редове ли ? Защото има неща, които ако не извикам днес ще бъда гузен утре ! 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alendelonn
Категория: Лични дневници
Прочетен: 52945
Постинги: 36
Коментари: 5
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930