Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2006 09:29 - СТИЛИЯН ПЕТРОВ СЕ ОТКАЗВА ОТ НАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР
Автор: varg1 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 846 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.01.2007 18:46


Довиждане на капитана, сбогом на селекционера

И така, вчера вместо да броим футболните си пилци наесен - ще стигнат ли аджеба Европейското, година след приемането ни в Европа, уви, темата бе друга. България остана в потрес от решението на капитана Стилиян Петров да се откаже от фланелката с герба до сърцето. Момчето от Монтана, което стана мъж начело на националния, си отиде. Заради Христо Стоичков.
С презрение ще отминем онези, които, след като Стенли обяви решението си, нарекоха постъпката му "абдикация", а него самия едва ли не "предател". На тях каквото и да кажем, няма да разберат, защото не знаят значението на понятието "мъжки времена", понеже отдавна са си продали териториите южно от кръста. Оттам и Кама(та) да мине, няма да усетят.

Стилян, разбира се, избра най-достойното решение. Направи го като Фози и Коловати, които вече не са в националния, но не са забравени. Защото истинските мъже се помнят. А България иска да забрави, че Стоичков е национален треньор. Никой не трябва да търпи изстъпленията на самопровъзгласилия се ако не за бог, то за негов наместник на земята Стоичков. Защото всеки трябва да се замисли как ли се държи Модерния ляв в съблекалнята със своите подопечни. Демоде се държи. Щото възможностите му не са особено много, тъй като лексиката му варира между "тюфлек", "цървул" и "мамата". Блъскане, псувни, сумтене. Простотия. Всъщност, говорим за този тъмен балкански субект, който се изтъпани пред Румъния, която стои с нас на прага на Европа, и каза: „Аз когато карах мерцедеси, вие карахте колелета.“ Ех, мъко, ако Алеко беше жив, Бай Ганьо нямаше да носи мускали, а щеше да рита топка с левачката. Румънците като едни бъдещи европейци възпитано премълчаха, че когато той е пристигнал в София като гащник, Дукадам и останалите от Стяуа бяха носители на КЕШ.

Откакто Стоичков е в националния, там скандалите не спряха. То не бяха афери с комисионни, заплахи, обиди към свои, плюнки по чужди. А както е тръгнало, скоро той ще принуди народът да се откаже от своя отбор, за да не стигне падението да го намрази.

Сега ни остава да кажем "довиждане" на капитана. Сбогуването е на прага на друг, на онзи с левия крак.
в-к Меридиан Мач



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20131901
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031