Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2020 18:53 - Разказ.№ 39. 2020.Valeri. Фантастика.
Автор: valeriwaxus Категория: Хоби   
Прочетен: 761 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 


Разказ.№ 39. 2020.Valeri. Фантастика.

Десетина  дни по- късно, във един дъждовен следобед, Алекс пушеше цигара и наблюдаваше през предния люк на каютата, а тук бяха също Палма, Ким и Аш. Това беше 8020- та Земна Година, а двата кораба и совалката от града на земляните, се намираха на едно плато, в планините на планетата Vega 4.125. Корабът Volvo имаше 300 души екипажи, тръгнали заедно с Алекс, на неговата Бизнес Експедиция. Корабът Пиза имаше 200 души, предимно учени, тръгнали на Научно пътешествие. Съдбата беше събрала заедно тези екипажи от двата кораба. Със совалката от града на земляните, тук бяха 50 души. На тази планета живееха 0.6 милиона извънземни и 50,000 земляни, във техни отделени градове. Въпреки това се оказа, че тази планета не е изучавана от никого. Със тази задача се зае Алекс, заедно с кораба си и неговите екипажи от земляни. От бизнес гледна точка, експедицията на Алекс не можеше да се оплаче от нищо. Имаха и достатъчно време за изучаване на тази планета. Сутрин излизаха четири екипа на лов, както и два екипа, които отиваха с хеликоптрите, да изучават около платото, където лежаха корабите.
Следобедът напредваше, а Алекс запали нова цигара и се замисли дълбоко. На тази планета имаше всичко необходимо, за дълъг период от време. Това отлагаше полета на корабите нататък по пътя, който имаха планиран първоначално. Въпреки студеното и бурно време навън, животът в двата кораба и совалката вървеше нормално, като между тях имаше и разгънати тунели за гостуване помежду им на екипажите. Времето се използваше разумно, като вървеше производство на техника за продан. Тукашните извънземни проявяваха интерес към няколко вида машини, от произведените на борда на кораба
Volvo. Това бяха- компютри, роботи, дронове и машини за музика и филми.
Към края на следобеда Алекс и Палма излязоха на терасата да подишат чист и свеж въздух. Навън беше студено, а валеше и дъжд. Двамата се замечтаха, загледани навън, към хубавата гледка, а Алекс извади джобна бутилка с джин и отпи юнашка глътка, за настроение. Тук двамата постояха около един час време, докато се почерпиха и поговориха за бъдещите планове на експедицията. Щом се прибраха в каютата на топло, там вече се бяха събрали всички от Екип Алфа- общо десетима. Тази вечер екипа щяха да вечерят заедно и да обмислят плановете занапред. Докато момичетата приготвяха менюто и трапезата за вечерята, мъжете започнаха да се черпят с напитки, докато си говореха. Алекс се зае да прегледа новините, получени на борда на кораба през изминалите десетина дни. Сред тези новини нямаше нищо особено. Животът на земляните си вървеше навсякъде из космоса, където имаха колонии и градове.
Със напредването на следобеда, Алекс написа и приготви новите задачи и инструкции за хората си от експедицията. Производството на техника, плодове и зеленчуци на кораба, даваше добри резултати. Ловът на дивеч, навън, също беше добър, а месото с добри качества.
Край на разказ.№ 39. 2020.
Valeri.







Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valeriwaxus
Категория: Хоби
Прочетен: 88470
Постинги: 156
Коментари: 5
Гласове: 94
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031