Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2020 14:45 - Исус христос и другите
Автор: kabulivarna5 Категория: История   
Прочетен: 1037 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ИСУС ХРИСТОС И ДРУГИТЕ - допирни точки
-----------------

1 - В Гърция, 1600 преди Христос живее Атис, слънчевото момче, родено на 25 декември от плода на бадемово дърво, което е храна на боговете, изяден от майка му Нана, речна девствена нимфа, обречена на глад от речния бог Сангарий, които е неин баща.
Атис също е роден от девственица, също е разпънат на кръст и след три дни възкръсва.
2 - Житието на Варлаам е „покръстена“ версия на живота на принц Сидхарта (Буда), преведена от индийски източници на персийски, след това на арабски и гръцки версии, като по този начин религиозният път на светеца е променен.
Това потвърждава моята мисъл, че християнството е форма на будизма, тъй като Христос е приел будизма при неговото 18 годишно отсъствие. Но в това няма нищо чудно защото будизма от столетия навлязъл сред гърците.
3 - „Богородица си Ти, Деваки, измежду жените, добре дошла при свещените риши. Ти си предназначена за Спасението. Той ще дойде със светеща корона, небето и земята ще бъдат изпълнени от радост Дево и майко, ние те поздравяваме, Ти си нашата майка, защото от тебе ще се роди Спасителят. Ще го наречеш Кришна.“
Не ви ли звучи познато, по християнски?
(Холгер Керстен -„Христос в Индия“.)
4 - Дяус - индийски бог на небето. Християнският бог на небето е Деус; латински - Deus.
Познавачите но Библията и религията би трябвало да имат логични отговори на тази еднаквост и да отговорят безпристрастно КОЙ ОТ КОГО Е ВЗЕЛ и дали християнството не е форма на будизма, защото на литовски - един от най-древните съвременни езици, който се е запазил почти непокътнат от 3500 години - Бог е Dievs; на испански Dios; на италиански Dio; на шотлански келтски, един от древните съвременни езици - Dia;
на френски Dieu; на гръцки Theos.
5 - Енки - син на бог Ану, шумерски бог сътворил от глина две същества - Кургару и Калатуру, които не били нито мъже, нито жени и изпълнявали волята му.
6 - Изас - името на Исус - според британския учен Ралф Елис „Исус, цар на Едеса”. Пълното име е Изас Ману, познат още като Исус Емануил, Изатес и Монобазус Втори.
Ману е видоизменена форма на Емануил в земите на древен Израел, но в името Емануел се съдържа цялото име
Ману.
Бог Ману е праисторическият създател на социалните и религиозни закони на Индия.Неговите 10 Закона са
създадени хилядолетия преди те да бъдат дадени на Ной и зоват : Хумата (Добри мисли), Хухта (Добри думи),
Хваршта (Добри дела).
Смирение, отплата за злото с добро, умереност, честност, чистота, овладяване на чувствата, познаване на шастрите (свещените книги), познание на върховната душа, правдивост и въздържание от гнева.
Това са добродетелите, от които се състои дългът. Онези, които ги усвоят и ги прилагат в живота си, ще достигнат върховно състояние. Всичко, което е насочено към сближаване и към общото благо е полезно, а което е насочено към разидинение, е обречено на забрава. Като преодоляваме себи си, ние променяме към добро нашия и на всички хора свят. (Закони на Ману. Кн. VI, шл. 92).От workwithkarma.com/2017 БОГЪТ НА АРИЙЦИТЕ МАНУ - ПРАРОДИТЕЛ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.
7 - Кама - индийски бог на любовта. По молба на боговете той щял да разпали страстта на Шива към Парвати, която щяла да роди спасителя Сканда.
Отново допир на Библията с ииндийския божествен пантеон. В Библията ангелът казва на Мария: „Не бой се Мария, защото ти намери благодат у Бога... и ето, ти ще заченеш и щеродиш Син и ще Го наречеш с името Иисус... Светият Дух ще слезе върху теб и силата Всевишния ще те осени...“
8 - Коледа - славянски бог на зимното слънце (слънцестоене - 22 - 24 декември). Тези три дни
на слънцестоенето са сакрални за религиите, понеже всички богове са разпрати на кръста на 22 декември и са възкръсвали на 25, т.е. когато Слънцето се ражда отново.
9 - Кришна - черен, тъмен/санскрит/Ади Шанкара, дава различно обяснение: Кришна е 57-то име на Вишну, което
също означава „съществувание в знание и блаженство“.Осми син на Деваки и Васудева, която го ражда
девствена на 25 декември. Роден 3228 години преди Христос в град Матхура, в Индия и има царски произход.
Прекарал е детството си в град Гокул, под възпитанието на приемната си майка Ясодха.
Той е разпнат на кръст и възкръсва на третия ден.
10 - Мбнса - Име на първия човек на земята, спасен от бог Брахма, приел образа на гигантска риба. (Загадка за Потопа.)
Интересното в името е, че то на съвременен европейски ромски език е лично местоимние„ с мен“. Със сигурност спасителят Брахма е казал на спасения „Ти си с мен!“ или „Ела с мен!“. А знаем, че Брахма (санскрит - :Brahmā) е върховният индуиски бог (deva) на сътворението,създател на Космоса.Можем ли да кажем, че ромите говорят на езика на Сътворението?
Има и още нещо: Рибата, като образ Господен, е употребяван между II и IV век. Оттогава без прекъсване присъства в украсата на храмовете. Фразата "Иисус Христос Теос Иос Сотир“ т. е. "Исус Христос Божи Син Спасител" е отъждествявана с гръцката дума за риба " ихтиос (Ιχτίου) с Иисус Христос от първите християни. По-късно се възприема, че рибата - като е водно създание - символизира и светото Кръщение, а от там, че е и символ на светата Евхаристия.
Счита се, че кръстът е бил окончателно възприет като основен християнски богослужебенсимвол през IV век.
1 - Бог Брахма спасява Човека, приемайки образа на риба.
2 - Рибата е един от първите и най-важни символи на християнството.
11 - Моисей - Десетте божи заповеди съвдсем не са негови, а са извадка от закони използвани много преди него от народите на Близкия Изток и Индия. Те са презапис на Законите на Хамурапи (1728 - 1686 пр. н. е.) и имат за основа хилядолетните индийски Ригведи.
12 - Чудесата на Моисей са преразказ на легендата за античния бог Бакхус, който също бил спасен от водата, преминал по суша през Червено море, написал законите на каменни плочи. Неговите армии били водени от огнена колона, а от челото му излизали светлинни лъчи.
Тук отново се забелязва близост с индийския епос, в който Рама повежда народа си към Индия.Той също е велик законодател и голям герой, притежаващ необикновена сила и качества - накарал да извира вода от пясъците на пустинята, през която водил народа си. Завладял Цейлон, като изсипал върху него огнен дъжд, преминавайки по сухопътен мост, който днес се нарича „Моста на Рама“ и може да се види от космоса. И всичко това е станало поне пет хиляди години преди Моисей.
(Prof. Flinders Petri: Researches in Sinai, 1906)
13 - Пандора - девойка, създадена от Хефест от пръст и вода (кал - като Адам и Лилит).
14 - равин - учен, който е бил ръкоположен и упълномощен, в съгласие с еврейската традиция,да се разпорежда относно въпроси, касаещи ритуалите и най-чес то свързани с правилата за хранене. Има също така статут на духовен учител и мъ дрец.
Интересно е фонетичната близост с индийското име Рави - слънце. Не е ли свещеникът слънце за тези, на които проповядва Божието слово?
15 - Сарсавати - появила се от тялото на Брахма и станала негова жена. Плуваща жена; от „сарас” - плувам и „вати” - тази, която; богиня на мъдростта, изкуствата, музиката, науката и познанието, създадена от собственото му тяло. Това ме навежда на мисълта, че Библията е сборник на преработени митове и легенди на различни блризкоизточни и индийски народи. За мен Сарсавати е аналогия на Ева, която бог създал от реброто на Адам.
16 - Ситхатра Гаутама Буда-основател на будизма, възникнал в древна Индия през 6 - 5 в. пр. н.е. Погрешно е да се мисли, че будистите са вярвали в един Буда. Парадоксът се състои в това, че Буда никога не е говорил, нито е писал, че неговото учение е религиозно и че той е Бог.
17 - Уитцилопочтли - бог на ясното небе, младото слънце, войната, лова и покровител на ацтекската аристокрация. Обещал на ацтеките да ги преведе на благословено място, където ще станат избран негов народ. Това се осъществило при вожда Теноч. Богът бил един от най-почитаните. В негова чест бил изграден храма в теночитлан, където му пренасяли човешки жертви в светилище, намиращо се на върха му, наричано лиуликатл Шошуки – Синьо небе . В храма се е издигала дървена статуя, седяща на синя скамейка, подпирана от змии. Украшението на главата на статуята, която изобразявала самия бог, било във формата на клюн на птица, със завеса на лицето. (Този бог силно ни напомня за еврейския Ной).
18 - Фу Си - китайско божество, създател на писмеността и дал на хората лова и риболова.
Митологична фигура от средата на 29 в. пр. Хр. Един от Тримата повелители на древен Китай.
Според легендата, земята била пометена от огромен потоп и оцелели само Фу Си и сестра му Ню"уа. Те се оттеглили в митичната планина Кунлун, където се молили за знак от Небесния Император. Божеството одобрило съюза им и те се заели със създаването на човечеството. За да ускорят процеса, Фуси и Ню"уа използвали глина за направа на човешките фигури и с дарената им божествена сила им вдъхнали живот. Фуси управлявал наследниците си около 115-116 години (2852–2737/2836 пр. Хр.).
19 - Хор - египетски бог; този, който е горе; този, който е далече. Роден на 25 декември от девствена майка 2600 години преди да се роди Христос. Става учител на 12 години, а на 30 започва да прави чудеса; разпнат на кръст и след три дни възкръсва.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elizabethborislavova - Че кой казва
23.03.2020 17:01
Исус не е роден на 25 декември.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kabulivarna5
Категория: История
Прочетен: 116886
Постинги: 128
Коментари: 90
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031