Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2020 19:02 - Освен като банкер, JP Morgan беше и колекционер на старателно изкуство - ето колко много се раздели на колекцията си на ум
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 908 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.01.2020 19:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Освен като банкер, JP Morgan беше и колекционер на старателно изкуство - ето колко много се раздели на колекцията си на ум

ДЖУЛИЯ ГРИЙН12 НОЕМВРИ 2019 Г.

http://tradingblvd.com/luxury/apart-banker-jp-morgan-also-diligent-art-

image

Има нещо за богатите хора, което се отразява на вкуса им ... буквално как предпочитат нещата.

Докато привързаността към изкуството не се ограничава само до заможните, богатите имат склонността да разполагат с пари, за да купят скъпи парчета, които се озовават в домовете си, за да видят гостите си. Един от тези хора беше Джон Пиърпонт Морган, известната финансова личност, която стоеше зад една от най-големите банки JP Morgan.

Кой е JP Morgan?

В момента JP Morgan е известна като банка, но преди да е била известна като институция, зад нея е стоял мъж. Роден в Хартфорд, Кънектикът, през 1837 г. в успешна и известна фамилия на Джулиет Пиърпойт и Джулиус Спенсър Морган, известен финансист и на своето време, той посещава английската гимназия в Бостън и Беллери, а по-късно отиде в германския университет в Гьотинген в молба на баща му, който искаше синът му да владее добре езика.

До 20 години Джон успя да овладее наизуст немския език и спечели степен, заедно с друга степен по история на изкуството. Това беше през 1857 г., когато най-накрая усети вкуса на банковата индустрия, когато работи в Peabody, Morgan & Co. в Лондон.

Компанията беше партньорство между Джордж Пийбоди и баща му. На следващата година той заминава за САЩ и все още работи за същата компания.

Тогава Джон работи за фирмата на баща си като агент, а по-късно за друга фирма. Той също си партнира със семейството на Drexel, за да постави Drexel, Morgan & Company през 1871 г. Въпреки това, когато Антъни Дрексел почина, той го преименува на това, което сега е известно като JP Morgan & Company. И така, как стана ултра богат?

image

По онова време железопътните пътища бяха голяма необходимост    

По онова време железопътните пътища се равняваха на големи пари - именно това правеше предприемача богат.

Продукти и стоки се транспортираха с влакове, така че е логично бизнесмените да инвестират големи в железопътни линии. Добавете това към това, което направи в банковото дело и пуфа ... той стана богат човек.

Арт колекция

И така, какво да правим с преливащите пари? За Джон той купи произведения на изкуството на стойност 1,5 милиарда долара.

Той прекарваше време в колекцията на редки произведения на изкуството и други неща, като книги, часовници и снимки, които сега се намират в Библиотеката и музея на Морган в Ню Йорк. Влизайки в структурата на половин блок, ще се учудите колко сложни са нещата.

image

Този актьорски състав е създаден през 1785г  

Една от най-ценните вътре е мазилка на Джордж Вашингтон, излята от известния художник Жан-Антоан Хюдън - тя остава забележителна и до днес, когато на пазара има тонове, тъй като се казва, че това е най-точното представяне на политика.

Редки книги

image

Евангелията на Марк, Йоан, Матей и Лука се намират в Евангелията на Линдау

Офисът на библиотеката, който съхранява колекции от печат на Месопотам, се ръководи от Бел да Коста Грийн, който отговаряше за продажбите на произведения на собственост на Джон. Междувременно в библиотеката има някои от най-редките книги, включително библиите на Гутенберг, един от първите текстове, които се отпечатват.

В него се помещават и Евангелията на Линдау, ръкопис, в който има евангелия от Йоан, Лука, Матей и Марк, които той купува през 1901 г.

 




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39756173
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031