Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2018 15:07 - Капана на неолибералните хитринки
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 3344 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           В него с двата крака скочиха родните „политици” на прехода, но за тях това не беше капан, а хитър начин за лично, безнаказано мародерство. Апатичният и вярващ в келепира и далаверата народ, въобще не разбра, какво става, но и той крадна по нещо от разградения двор- инструментче, машинка, материали, гориво....Днес започва да усеща, че яко са го излъгали, но прилага робското правило „Мирна главица сабя не я сече” и се отдава на битов алкохолизъм и веселие на празен стомах. Използувам случая да ви честитя поредния имен ден -Ивановден ! В резултат на всичко, днес сме в Трета, последна, национална катастрофа с унищожена промишленост и държавност !

          Във втората половина на 20 век стана ясно, че при нова, световна война няма да има победители. С разпада на т.н. социалистически лагер изчезна и врага, засилиха се апетитите и желанието за асимилация и нови печалби. Локалните военни конфликти бяха облечени в хуманитарна и миротворческа, антидиктаторска дейност !? САЩ и съсредоточеният там финансов капитал открито обявиха имперски интереси към целия свят и неговото притежание. Тогава се създаде и нова идеология, базирана на комунизма и либерализма- неолиберализъм: Свободен пазар; свободно придвижване, глобализация, право за обучение и работа по целия свят; свобода на частата инициатива; липса на граници; митници; държавна ненамеса в производство и икономика .... Тази нова хитрина, обслужва интересите на най-богатите и монополистите във всички сфери на живота, ликвидира и колонизира по-малките и бедни държави ! Точно това се случи с България, което ясно се отчита днес: Съсипана и външно потискана от конкуренция и дъмпинг производствена структура, 3 милиона образовани принудени да имигригат и работят за чужди интереси и държави ! 2,5 милиона оцеляващи под прага на бедността. Икономика, съществуваща на база трохи от пира на т.н. „инвеститори” и външни мародери, изнасящи ежегодно милиарди от държавата ! Така до следващата стъпка - изкупуване и тотално унищожение. Никой не пояснява, че свободите на неолиберализма са само илюзорни и никога не водят до обогатяване на колонизираните държави ! Неолиберализма е нов вид международен фашизъм на финансовия капитал ! Защото монополите, производствата и парите, получените безкръвно блага, са изключителна собственост на колонизиращите, по богати държави. Работещият българин в чуждите държави, обогатява тяхната икономика, не българската, независимо, че тук е безплатно образован, отгледан и обучен ! Държавите, възползуващи се от неолиберализма не го практикуват на собствена територия ! За пример вземете Германия, там икономиката, банките и производствата над 50% са държавни !

          Сега сами си отговорете за степента на дебилизация и опростачване на българите, доброволното самоунищожение и кой стои зад всичко това !? Попитайте партийните си лидери, защо избират пътя на неолиберализма, какво получават и какво им обещават !?

          

        image








Гласувай:
7



1. dedenze - Уважаеми съблогъри !
07.01.2018 20:35
Може ли някой да ми посочи начин как да се спася от тъпите и цинични коментари на болния психопат apostapostoloff !? Той системно нарушава правилата на блога, дразни, обижда и заплашва, не се санкционира от модераторите !?
цитирай
2. felixedmundovich - dedenze, чувал ли си за старческа деменция ...
08.01.2018 00:43
...щото ,това твоето е пълно /разбира се най-вероятно и платено / изкукуригване...
.айде, за.би примитивните си пропаганди и радвай внучетата си с малкото ти останал акъл в главата!! Аман от долнопробния Ви слугинаж...
цитирай
3. danielita - Кой сте Вие, felixedmundovich (прероден или новоизлюпен Дзерджински?)
08.01.2018 05:50
Дедензе е все още в активна възраст и се нарече сам така когато се пенсионира по болест (сърдечен проблем а не старческа деменция), Това "деденце" има толкова много знания в много области, и може да сложи в джоб всяко новоизлюпено парвеню. Не случайно 2 милиона души са го чели. Той е инженер по професия, но анализите му съвпадат с тези на наши и международни социолози и политолози. Явно Вие малко четете.
цитирай
4. troina - az имам сигнал подаден до СГпрокуратура, за около 10 000 гражд.иск/за продълж.престъпление, обиди и клевети
08.01.2018 12:09
1. dedenze - Уважаеми съблогъри !
07.01 20:35
цитирай
5. apostapostoloff - Лудият дъртак
08.01.2018 16:33
няма капка акъл в главата, Феликс.

Плаче той за електрошокове, изселване, трудов лагер, сопа и въже. Като оня дъртата гювендия от Варна, на която ще завра 10 000 ритника в тлъстия провиснал дирник.
цитирай
6. dedenze - Простола напълно полудя !
08.01.2018 17:13
felixedmundovich и той е в групата ! Няма нито един негов постинг в блога, но пише евроугодни коментари ! Радва ме реакцията им, това означава че постингите ми попадат директно в целта ! Платени, облъчени, опростачени, но разбират, че края на евроатланти4ческия тор в който живеят и се множат идва ! Ще има възмездие и отговорност !
цитирай
7. dedenze - Особено интересно е защо няма модератори !?
08.01.2018 17:19
Нали блога уж има правила !? Не разбират ли собствениците на сайта, че губят от това !? Блога се посещава все по- малко, което не е в услуга на собствениците на сайта !? Даже са изключили т.н. бутон за нередност !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467365
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031