Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2017 13:49 - Най-жестоките химически атаки, извършени от САЩ
Автор: varg1 Категория: История   
Прочетен: 970 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 09.04.2017 13:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Не е просто лицемерие, а откровен цинизъм днес американския президент да осъжда атаките с химически оръжия във Сирия, тъй като американските атаки с такива оръжия са убили и ранили милиони души по света.

Разбира се, че който и да е използвал химическите ракети със Зарин в предградията на Дамаск заслужава да бъде изправен под отговорност. Но „съдника“ отново се явява САЩ и това е безочие, което няма как да бъде подминато просто така. В тази статия ще разгледаме някои от най-жестоките атаки върху цивилни, осъществени от САЩ или Израел. Жертвите на тези техни атаки са милиони, за това и е цинично същите тези убийци да осъждат други убийци, които сравнени с тях са просто „аматьори“.

 

Ние говорим за държава с традиции в избиването на невинни хора с химически оръжия. Дотолкова добри в това, че обвиненията към Башар Асад, които САЩ и Западната преса тиражират просто бледнеят. 

 

 

Химически атаки, за които Вашингтон и Западната преса „забравиха“

 

Виетнам

По време на Виетнамската война в периода 1961-1972г. САЩ пръсват над 20 млн. галона с вредни химикали. В това число те пускат и изключително вредния и забранен, както и всички останали химикали, „Оранжев Агент“. В резултат са избити над 400,000 души, над 500,000 бебета се раждат с дефекти и над 2млн. души са се разболяли от рак или друга болест. Също така са унищожени огромни площи във Виетнам и съседни държави и почти е причинена екологична катастрофа.

 Израел атакува цивилни палестинци с Бял фосфор през 2008-2009г.

По време на конфликта с Газа Израел използва забранени муниции с бял фосфор. Редица организации като Червения кръст, „Амнести интернешънъл“ и „Хюманс райтс уотч“ предупредиха за зверствата. Мунициите с бял фосфор не са забранени случайно – те са толкова силни, че стопяват човешката плът и могат да я стопят от костите с изключителна бързина. Израел обяви, че спира да използва забранените муниции едва в средата на 2013г.

 

След като ООН, която днес разследва и химическата атака в Сирия, разкритикува Израел, Израелската армия удари „случайно“ и сградата на ООН в Газа с бял фосфор…

САЩ атакува цивилни иракчани с бял фосфор през 2004г.

Американските военни са отговорни за избиването на стотици жители на Фалуджа през 2004г., тъй като са използвали бял фосфор срещу тях. Отначало Вашингтон отричаше. След това признаха, че са използвали химикала, но само за да създадат димен камуфлаж. В последствие журналист от италианската телевизия RAI направи филма „Фалуджа – скритото клане“, в което има кадри които показват случилото се, както и свидетелства на американски войници, жители на Фалуджа и чуждестранни журналисти. 

През 1988г. ЦРУ помага на Садам Хюсеин в избиването на иракчани и кюрди с химически оръжия

Документи на ЦРУ доказаха, че САЩ са помогнали на Садам Хюсеин в Ирано-Иракската война през 1988г. Макар и днес да са „много загрижени“ за жертвите на химическата атака в Сирия, те помагат на Хюсеин да избие над 5,000 кюрди и иранци. Причината е, че американските сателити установяват, че Иран е на път да пробие огромна пробойна в защитата на иракчаните. Вашингтон е наясно, че давайки тази информация и местоположението на иранските сили Садам Хюсеин ще използва химически оръжия, за да ги отблъсне. Вашингтон, тогава в добри отношения с диктатора, който по-късно убиха, му дава информацията.

 Американските власти тестват химически оръжия над чернокожи в Сейнт Луис през 1950г.

Няколко квартала на чернокожи биват подложени на химически атаки от самите американски власти, които твърдят че тестват камуфлажен газ, който да ги защити от евентуална руска атака. Няколко квартала в Сейнт Луис, в някои от които 70% от жителите са деца, са опитните зайчета. Властите изпомпват във въздуха стотици литри от радиоактивния zinc cadmium sulfide.

 

Разбира се, по това време чернокожото на селение на САЩ все още няма никакви права и властите преценяват, че няма проблем да заразят хиляди от тях с рак, за да проведат тестовете си.

 Полицията използва сълзотворен газ срещу Occupy-протестърите през 2011г.

Полицията използва най-дивашки средства, за да разпръсне протестиращите. Протестиращите в Калифорния бяха обгазени със сълзотворен газ, който според международната конвенция за химическите оръжия е забранен за употреба дори срещу вражески войници.

ФБР обгазява мъже, жени и деца в сгради в Уако през 1993г.

 

При добилата печална известност катастрофална обсада над сградите на „Адвентистите на Седмия ден“  загиват мъже, жени и деца, тъй като ФБР пуска сълзотворен газ във сградите. Планът те да бъдат разчистени по този начин шокира общественоста. Тъй като е силно запалим, много от сградите са обхванати от пожари, което довежда до смъртта на 49 мъже и жени и 27 деца, включително и малки бебета.

В Косово американците бомбардират с обогатен уран и тестват нови оръжия за масово унищожение

България даде въздушен коридор на НАТО-вските агресори, позволи над Сърбия да бъдат извършени зверски бомбардировки, траещи 80 дни. В тези бомбардировки американците тестват новите си бомби, пускат уранови бомби и осакатяват, тровят и убиват хиляди сърби. 

Американците избиват с напалм японци и пускат две атомни бомби над японски градове през Втората световна

Човешката природа може да е много жестока, по-жестока и от тази на хищника, който убива, за да се нахрани. Когато държавите убиват стотици хиляди невинни хора говорим за престъпления срещу Човечеството. 

Само в един въздушен рейд над Токио през 1944г. пускат толкова Напалм, че над 100,000 души изгарят на място като факли. През 1980г. ООН най-накрая обяви използването на Напалм за военно престъпление. Но защо позволиха на американците да сеят смърт с него и във Виетнам преди да го забранят?!

Макар и вече войната да е свършила въпреки съпротивата на вече победените японци е било напълно излишно пускането на двете атомни бомби в Япония. Сега ние знаем, че американците го направиха, за да покажат на Русия с какво разполагат. 





Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20121935
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031