Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2015 19:49 - Радикалният американизъм е убил милиони хора
Автор: varg1 Категория: История   
Прочетен: 390 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 Ако погледнем към историята, случващото се в Близкия изток и по-конкретно в Сирия не е нещо уни­кално. Когато САЩ въоръжават и фи­нансират контрареволюционерите в Никарагуа или ескадроните на смър­тта в Салвадор, католиците в Латин­ска Америка, те съвсем не са по-мал­ко жестоки, отколкото сунитите в Близкия изток. Те също режат глави, убиват мирни жители, изнасилват, из­мъчват, използват деца като войници и убиват пленниците — само, че те нямат YouTube, за да показват всичко това.

Разбира се, радикалният ислям е сериозен проблем. Това обаче не може да бъде оправдание за радикал­ния американизъм, убил десетки ми­лиони хора. В действителност ИДИЛ се базира на него по същия начин, по който са го правили и контрареволю­ционерите. Обществеността в своя­та изключителност също е невежа и продължава умишлено да игнорира фактите, както е ставало и през 80-те години. Затова най-опасната религия е държавният тоталитаризъм.

Ако бъдем честни, тези имперски маниери съвсем не са в интерес на националната сигурност. Те отгова­рят на интересите на транснацио­налните корпорации. Винаги е било така. Колкото по-рано съумеете да видите миналото в подобен ракурс, толкова по-рано ще разберете какво в действителност се случва по све­та и защо. Всичко това са имперски прояви. Може би тогава ще престане­те да бъдете сърдити дебили, които могат лесно да бъдат манипулирани с помощта на съответната подадена информация при отразяването на съ­бития по телевизията и в социалните мрежи.

Ако вие искате да спрете теро­ризма, вашата държава трябва да престане да се занимава с него са­мостоятелно. И ако искате да въз­прете ИДИЛ, тогава престанете да използвате така наречените умерени въстаници като канал за тайно фи­нансиране и въоръжаване на терорис­тичните групировки под прикритието на необходимостта да бъде отстранен Асад. Тогава няма да е нужно да се бомбардира никой, тъй като всички наемници се бият единствено за суха пара и те не произвеждат каквото и да било оръжие.

http://www.vestnikataka.bg/2015/12/радикалният-американизъм-е-убил-мили/




Гласувай:
7



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20275757
Постинги: 18676
Коментари: 10030
Гласове: 71338
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930