Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2014 19:16 - “ЧУДОДЕЕЦ” ИНКВИЗИРА ДО СМЪРТ БОЛНО ДЕТЕ
Автор: varg1 Категория: История   
Прочетен: 1299 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 14.08.2014 19:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Валери Иванов масажирал с шлайф-машина страдащо от церебрална парализа момиче 

Десет години Божидара Касабова от Шумен гние в земята. Инквизиторът й - екстрасенсът Валери Иванов, вече се радва на свободата след излежана присъда от 5 г. за убийство по непредпазливост. Разтривки на голо с шлайф-машина и полов масаж с ръка във влагалището довършили болната от церебрална парализа негова пациентка. На всичкото отгоре родителите броили на чудовището-лечител 10 000 долара за "изцелението". Дълго време подир смъртта на рожбата си Иванка и Александър Касабови от Шумен осмислят живота си с водене на дело за измама срещу екстрасенса и ортака му д-р Чифудов. Присъдените им 9000 лева обезщетение след продажба от съдия-изпълнител на жилището на лечителя в Перник отдавна са стопени. 

Агонията на родителите започва сравнително невинно преди 23 години с раждането на жадуваната щерка. Божидара дошла на бял свят недоносена, в шестия месец. Тежала едва 980 грама. Не проходила до 2 години. Страшното станало, когато докторите поставили диагнозата - церебрална парализа. Никакви медикаменти и санаториуми не помогнали. Детето пълзяло. Отчаяният й баща я водил 3 години на конна езда с надеждата да съживи мускулите й. Не и не. През 1994 г. родителите попаднали на шуменския доктор Стефан Чифудов. Той им дал сламката, която пронизала съдбата на семейството право в сърцето. Уверил ги, че народния лечител Валери Иванов, който имал тапия от Министерството на здравеопазването, може да им помогне. Лекарят свидетелствал, че е виждал няколко дечица с присъда церебрална парализа да се излекуват като по чудо при него. Иванка и Александър само това чакали, за да повярват. Клъвнали и замолили доктора да ги вреди в графика на чудодееца. 
"100 000 долара и проблемът ви е решен" - бил отговорът. Касабови увехнали като попарени. Нямали толкова пари, нито имоти на такава стойност. Шест месеца по-късно обаче чудодеецът сам се свързал с тях. Свалил мизата на 10 000 долара. Предложил и железен договор за 90-100 процента излекуване на детето. Подплатил самоувереността си с думите: 
"Бог ми каза, че ще излекувам Божидарка". 
Поканил семейството в апартамента си във Варна на бул. "Владислав Варненчик". Там се изявил и като блестящ бизнесмен с лихварски заложби. В договора за 6-месечно лечение имало клаузи за обезщетение. Ако няма ефект от лечението, парите се връщат. Ако обаче родителите просрочат вноските със 7 дни, дължимото се удвоявало. Ако просрочели с месец, лечението спирало. Ако пък отново доведат пациентката, били длъжни да платят глоба от 20 бона в зелено. Притиснатите от съдбата Ивана и Александър подписали. Още повече, че самият д-р Чифудов присъствал на поемането на детето от лечителя. Снимал с камера състоянието на Божидара, за да може да съпоставя кадрите със състоянието й след манипулациите на чудодееца. 
Касабови взели назаем 5 бона в зелено. Останалите до 10 000 набавили от спестявания. Дотолкова оголели и обосели, че помолили Чифудов да се откаже от своите 10 процента, които той печелел от сделката с лечителя. 
Процедурите по изцелението стартирали на 11 февруари. През март Валери забранил свижданията. Разконцентрирали пациентката му. Товарели я емоционално и това снижавало ефективността на методите му. В края на април родителите дали последната вноска от уговорената сума. Детето им обаче било отведено от Иванов в Перник, в тамошния му апартамент. Екстрасенсът уверил Иванка и Александър, че храни много добре Божидара, че масажите помагат. Всъщност бил в безизходица. От тормоза пациентката му слабеела и заприличала на скелет. Той я гонел по поляните, за да проходи. Събличал я голичка и пускал шлайф-машина с гумен накрайник да я разтрива. Разранил кожата й, бенките й. Същевременно пъхал дланта си във влагалището на детенцето с убеждението, че манипулацията е научен метод за... прохождане. Мъченията най-сетне дали своя ефект. На 15 юли садистът досъсипал Касабови с думите: "Тази нощ сърцето на Божидарка спря!" На следващия ден докарал детето в багажника на жигулата си пред дома на д-р Чифудов. Сякаш е заклано прасе за продан. Зловещият вид на момичето недвусмислено говорел за преживяното - било остригано като концлагеристка, с изпочупени нокти, с кожа, мязаща на сурова кайма. Въпреки това в смъртния акт било написано, че е момичето починало от заболяването си. 
През есента родителите изискали ексхумация. Петорна съдебно-медицинска експертиза доказала издевателствата върху Божидара. 
И какво от това? Екстрасенсът-садист се изрепчи, че ще продължи да лекува след излежаването на присъдата си. Д-р Чифудов открито заяви пред медиите: "Не се чувствам виновен. Виждал съм деца с подобрения от Валери."
През 1999 г. Варненският районен съд започва и дело за измама срещу Иванов и Чифудов, който дотогава е бил само свидетел. През 2001 г. двамата са оневинени. Сетне Окръжният съд във Варна наложил по 8 г. затвор за мъжете. Те обаче обжалват и се стига до втора оправдателна присъда през 2003 г. Родителите не са съгласни и атакуват казуса... 
Времето тече, Божидара гние заедно със спомена за нея и греха на доктор и чудодеец. 
До следващата жертва

Милен МИЛУШЕВ 

ДОСИЕ 
- Варненският екстрасенс Иван Павлов, известен като Големия Бог, бе осъден на доживотен затвор през 1999 г. Самопровъзгласилият се специалист по мануална терапия бе признат за виновен в двойното убийство на бившата учителка Мая Гюрджева и нейната дъщеря Вера Матева. Майката бе открита застреляна в софийския квартал "Овча купел". По същото време близките й си мислели, че тя е заминала за Франция, за да сключи брак с богат лекар под внушението на Големия Бог. Трупът на Вера, бременна в осмия месец, пък бе открит в гора край Дряново. След преживения ужас съпругата на ненормалника избра смъртта, скачайки от 14-ия етаж. 
- Властта е безсилна пред печалноизвестния лечител Ангел Кънев, известен като Дядо Хаджи. През 2002 г. бебенце издъхна при раждане в сектантската комуна на самозвания гуру в павликенското село Лесичери. Лекарите заявиха, че ако майката Диянка Кервикова е раждала в болница, то е щяло да оцелее. Малцина си спомнят вече, че това не е първата издънка на "новия Месия". В средата на 90-те Дядо Хаджи бродеше с шайка пророци из Великотърновско и Пловдивско, които забраняваха на своите пациенти да вземат лекарства. Така през 1995-а бандата предписа 100 дни пост на болната Димитринка Драганова, която почина в Плевен. 
- Прословутият екстрасенс Десислав Велков открай време проявява патологичен интерес към нежния пол. За последно той бе арестуван през октомври миналата година, след като преби 18-годишна девойка в столицата. 30-годишният откачалник снимал жертвата си гола и я принудил да подпише декларация, че няма да проституира. Впоследствие в квартирата му бяха открити още снимки на пострадали от него девици, пред които екстрасенсът-еротоман се представял за служител на реда.

http://www.blitz.bg/article/576



Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. ikra - Що за хора!.....
14.08.2014 19:52
Нямам думи!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20129058
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031