Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2013 17:34 - КАКВО СПЕЧЕЛИ БЪЛГАРИЯ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ
Автор: varg1 Категория: История   
Прочетен: 1939 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. deathmetalverses - Когато фактите говорят, и боговете мълчат!
01.09.2013 21:42
Както са казали римляните едно време...
А ми се искаше да напиша: Спечелихме един голям...!
Първата реакция беше такава; Защото на управляващия политически елит не му е изгодно ДА ПОИСКА НЕЩО, което да достигне до онези, които го избират(избираме) - фиктивното (хипотетично наличното) БГ "гражданско общество"; а в началото на демокрацията и в курса по политилогия съм учил, че, за да има РАЗВИТО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, трябва да има ЩИРОКА СРЕДНА КЛАСА от хора, които не се страхуват за доходите, имота, работата и живота си; само че има ли днес в БГ СРЕДНА КЛАСА? БОКО направи всичко възможно да ликвидира ДРЕБНОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСКО СЪСЛОВИЕ; Още си спомням, с най-големия сръбски мафиот МИШКОВИЧ как откриха "най-големия на Балканите" хипермаркет - "ТЕМПО", бях един от обслужващия персонал на "Пикадили", временно командирован там; Година по-сетне сърбинът продаде нерентабилната верига от супермаркети "Пикадили" на "Делхайзе" - и започнаха ГОЛЕМИТЕ СЪКРАЩЕНИЯ и затваряне на губещите обекти в страната, също и "ТЕМПО" (построен на изключително забутано място в столицата)........
Исках да кажа, че можем (ние, обикновените хора) да получим много неща от ЕС, виж гърците - 300 милиарда им наляха..., ама нашите не искат да поискат ЗА НАС, които имаме някакви ПРОЕКТИ да стигнат до нас тези ЦЕЛЕВИ СРЕДСТВА, но да влязат в техните джобове, затова и дебелогъзите чиновници в Брюксел се усетиха, та не дават пари на ТОЗИ ФАЛШИВ политически "елит" от проститутки и минетчии........ ПОЗДРАВИ ЗА ПОСТА!
Между другото, много готин псевдоним! ВАРГ - вълкът от скандинавската митология, предполагам? Здравко
цитирай
2. varg1 - Да
01.09.2013 22:00
Варг значи вълк,но е и име на норвежки блек метъл музикант.
цитирай
3. germantiger - Не "ви" е виновен ЕС
02.09.2013 00:11
БЪЛГАРИЯ НИКОГА (или поне в близките десетилетия) НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ, ЗАЩОТО:

1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!

2. Манталитета на бгработника (не всичкия – има чудесни млади и не само млади качествени професионалисти) да скатава, спи, краде и ПИЕ на работното място. Манталитета на бгработодателя (не всичкия – има съобразителни и коректни шефове) да плаща малко и със закъснение. Тези „две воли” са деструктивни, непродуктивни и традиционни!

3. Външните фактори – те са едва на трето или последно място за мен. Планове, общества, конспирации, велики сили и сие може да има и може би има, но те са след българина и неговите вини (не обикновения българин, който е ЖЕРТВА, а „необикновения” посткомунист - дивкапиталист или въобще изцеждащ своя народ. За проблемите на българина не е виновен баварския селянин, винаря в Бургундия и Шампан, лондонския финансист, австрийския коцертмайстер или друг нейде. До момента България получава повече пари, отколкото внася в ЕС (не съм му фен)! Сред външните ликвидатори на България пиша първо Россия и нейното лоби тук, след това турското, американското и европейското мисля въобще е последно – като влияние и вина!

Проблемите на България са на ПЪРВО МЯСТО тук – сред нейните предатели, печалбари, лъжетърговци или олигарси. За тези, които пишат срещу Европейския съюз и САЩ – защо децата ви бягат там, а не в Сибир, Куба и Корея?! Колко българи живеят в Щатите и кълнейки САЩ, заклевате ли българските си наследници?!

Когато пишете анти западна Европа и Америка, сещате ли се какво имате вие – там?!

Имате бгкръчми и ресторанти десетки (със сайтове) в „германия”, едно хубаво рекордно хоро си спретвате на стадион в Берлин, имате си бгучилища в Лондон, имате си ден на България в Чикаго и читалища също, в Испания и села с мнозинство в населението бгемигранти... Чужденците имат ли тук това и ако го имаха как вие бгнационалистите бихте писали против тях?!

ДЪРЖАВА В КОЯТО КОМУНИСТИТЕ НЕ БЯХА СМАЗАНИ, А БЕШЕ СЪЗДАДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗАМИСЛЕН ОТ ТЯХ, ДЪРЖАВА В КОЯТО МУТРИ И ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ БЯХА ГЕРОИ НА ПРЕХОДА (подобие само в Россия и никъде другаде), ДЪРЖАВА В КОЯТО МАНТАЛИТЕТА ДА МАЧКАШ РАБОТНИКА И ДА РАБОТИШ НЕУСТАВНО Е ПРАКТИКА...
ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ОПРАВЯНЕ!

ВСЯКАКВИ НАДЕЖДИ, МИСЛИ И ФАНТАЗИИ ЗА БЪДЕЩЕ, ПРОМЯНА КЪМ ДОБРО СА АБСУРДНИ, НАИВНИ И ИДИОТСКИ – БЕЗУМНИ! Цената ще бъде платена и тя се плаща не от днес, дай Бог да не е смъртта на цяла една нация (уж невъзможно, но дали?!).

Държава не се оправя и не се поправя с протести, палежи, дори с мечтите на някои да убива виновници. Бесилото, народния гняв, камъните в прозорците не създават утре работно място, не произвеждат хляб, нито печатат с вълшебна пръчка (разб. преса) пари...

Всеки, който си въобразява и се надява да има добро и по-добро е глупак!
цитирай
4. fiildi - Аз
02.09.2013 11:35
мисля,че Луканов е главният виновник за цялата ситуация в България вече 24 години.Не случайно го очеткаха.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20123975
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031