Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2012 20:34 - БИЛДЕРБЕРГЕРИТЕ
Автор: varg1 Категория: История   
Прочетен: 1456 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 11.04.2012 20:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

На 29 Май 1954 в хотел "Билдерберг" край Арнем, Холандия беше съзадедн може би най-влиятелният политически клуб.Клуб който провежда срещите си при закрити врати и повишена сигурност. Това може би си има своето логично обяснине, като се има предивд, че много често участници в срещите на този клуб става правителствени и държавни ръководители много скоро след, като са били поканени да участват в срещите на "Билдербергите". Най-пресните примери са Харман Ван
Ромпой и Марио Монти.
Основната роля в свикването на първата среща на клуба "Билдерберг" играе полският политик Йозеф Ратингер. Според официланата версия той е силно притеснен от нарастващият анти-американизъм в Европа и предлага среща на лидерите на Европа и Америка, която да заздрави връзките между съюзниците. Разбира се ако трябва да бъдем обективни това по-скоро звучи, като удобно оправдание за свикването на срещата. Така, че именно на малко познатията полски политик Йозеф Ратингер дължим заслугата за съществуването на този клуб.

Но кой беше Йозеф Ратингер?

Той е роден в Краков, Полша (по това време част от Австро-Унгария). Неговият баща е съветник на Граф Владислав Замойски. Когато баща му умира Графът взема младият Йозеф под своето крило. Планирано е Ратингер да стане свещеник и е записан в семинария, но по-късно той променя своето намерение. Финансиран от Граф Замойски, през 1906 той постъпва в Сорбоната. На 20 години той става най-младият човек придобил докторска степен по философия. През 1917 Ратингер пътува до Мексико където става неофициален политически съветник на лидера на съюзите Луис Моронес и Президента Плукарко Кайес. (който пък е атейст и по-късно води война срещу Католичекият клир в страната.Странен избор за човек подготвян за католически свещеник. ) По време на Втората Световна Война той става съветник на министър-председателя на Полското Правителство в изнание, Генерал Владислав Сикорски. Йозеф Ратингер е и един от хората, които спомагат за създаването на Европейското движение и Съвета на Европа. През 1954 Ратингер е инициатор на първата среща на клуба Билдерберг и остава техен секретар до своята смърт през 1960. Именно той моли за помощ в промотирането на идеят за клуба другата влиятелна фигура, която играе ключова роля.
Рицарят на Малта Принц Бернхард Нидерландски. Не бива да забравяме, че е баща и на сегашната кралица Бетрикс. Той е втората ключова фигура, която участва във формирането на клуба Билдерберг. Той е помолен от Йозеф Ратингер да лобира за създаването на този клуб. Той става и пръвият председател на клуба, като заема този пост от 1954 до 1975. Едва ли е случайно, че именно той е човекът задържал се най-дълго на този пост. Не бива да се пропуска и факта, че Берхард е бил член и на Нацистката Партия, която по-късно напуска. Също така е бил член и на СА въпреки, че по-късно упорито отрича. Той е работил и за германският химически концерн И.Г. Фарбен (който пък беше най-големият спонсор на Хитлер).Няма как да бъде пренебрегната ролята, която играе холандската кралска династия във формирането на този клуб. Едва ли е случаен факта, че Кралица Беатрик е присъствала на срещи на клуба през 1997, 2000, 2006, 2008–2011. Повече присъствия от нея има само нейният баща Принц Бернхард, който е и един от създателите на клуба.Друг любопитен факт е, че клубът няма никаква официлана дейност извън редовните си годишни срещи. Но това не пречи "неофициалната му централа" да се намира отново в Холанндия. Централата на клуба е Уиниверситетът Лейден в Холандия. Той както може да се досетите има много близки връзки с кралската династия. Там са завършили кралиците Бетрикс и Юлиана и принци Вилхем-Александър.

image

Това е логото на университета. Много добре се вижда Минерва в средата . Също така и двата кръстосани ключа. Да не забравяме, че герба на Ватикана е също два ключа.

И така клубът беше предложен от подготвяният за католически свещеник Йозеф Ратингер, един модерен йезуит. Промотиран и ръкодовен от Рицарят на Малта Принц Бернхард. Истината е, че така шумно "рекламираният" клуб Билдерберг не е нищо повече от една малка част от целият пъзел. Един от много инструменти на влиятелните хора зад сцената.

Списък с престъпленията на групата на Билдерберг 

1. Причинявайки имплозия на няколко национални икономики (Тайланд, Корея, Индонезия, Япония, Русия и други имащи дългове) десетилетия назад чрез борсови спекулации и манипулации.

2. Причинявайки допълнителни финансови трудности на тези страни, чрез МВФ и Световната банка, чрез налагане на условия за тях, че са обогатени американски финансови къщи под покритието на помощ на засегнатите нации да възвърнат своята икономическа стабилност.

3. Намаляването на работната сила, от унищожаването на милиони работни места чрез хищническа автоматизация, понижаване на заплатите, намаляване на ползите, както и премахване на пенсиите.

4. Допълнително обедняване работната сила чрез преместване на фабрики за ниска заплата в зони на земното кълбо и офшорен аутсорсинг на голяма част от работните места, които останаха.

5. Налагане или засилване на близо-робски-трудови условия в държавите, към които тези предприятия са премести.

6. Взриваването на Murrah Federal Building в Оклахома Сити на 19 април 1995 г., с 168 жертви и над 800 ранени, за да спечели конгресна подкрепа за борба с тероризма Бил Клинтън.

7. Взриваването на Световния търговски Център 1, 2 и 7 и Пентагона на 11 септември, 2001 г.; убийството на пътниците на самолети, и обвиняването на "мюсюлманските терористи", за това, което самото американско правителство организира; официално жертвите са 2974 души, но неофициално броят на умрелите е вероятно повече от 10000.

8. Създаване на одеало от отровни материали, което би станало във времето причина за вземането на живота на десетки хиляди Нюйоркчани от респираторни и други усложнения и заболявания.

9. Създаване и експлоатация на измами от 9/11. Прикриване на истинската самоличността на извършителите.

10. Използвайки климатични оръжия (HAARP), за да предизвика в световен мащаб наводнения, земетресения и урагани, 2008 г. Сичуан земетресението, 69200 души убити и ранени над 300000.

11. Евентуално задействаното цунами през 2004 г. чрез подводен термоядрен взрив който уби повече от 225000 души.

12. Използване на най-ниска честота (Ulf) устройство, разположено в близост до колеж Augsberg за разрушаване на мост в Минесота I35, умират тринадесет души и 145 са ранени.

13. Причинявайки убийствен войни на Балканите (1999), Афганистан (2001) и Ирак (2003), за да разширят своите глобално влияние, контрол върху петрола, и да се осигури контрол на търговията с афганистанските наркотици.

14. Използването на обеднен уран за оръжия в тези войни, причинявайки безброй ужасни деформации при раждане и множество смъртни случаи и на двете страни - местни цивилни и Коалиция войници, както и превръщането на засегнатите страни, в това, което някои наблюдатели казват "радиоактивни отпадъчни земи."

15. Изхвърляне на смъртоносни тонове обеднен уран в атмосферата от тези и други войни.

16. Източване от разстояние на трилиони долари от народите чрез директна кражба, както съобщава например като секретар по отбраната Доналд Ръмсфелд за 10 септември, 2001г., и корумпирани иракчани за "реконструкция" договорености от 2003г. до днес.

17. Използване на въоръжените сили и разузнавателните агенции да прехвърлят средства (фалшиви ковчези, органни чанти и т.н.) и контролира международната търговия на наркотици (Хондурас, Косово, Афганистан и др), с цел събиране на пари за "черни операции."

18. Финансиране на многобройни терористични групи в целия свят, включително и Ал-Кайда.

19. Измъчват противниците, както в САЩ и в чужбина, в затворите, управлявани от и за американците.

20. Създаване на частни армии като Blackwater.

21. Подкопава конституциите чрез премахване конституционни гаранции за граждански права.

22. Корумпира съществуващите полиция и въоръжени сили, и ги използва за престъпни цели.

23. Финансиране обширни програми за наблюдение на гражданите.

24. Създаване на дълбоки подземни военни бункери (DUMBs) за задържане на десиденти.

25. Корумпира медиите и прилага на строга цензура.

26. Контрол на технологиите с цел по-добър контрол върху хората – модели на държание.

27. Убииствата на опоненти като президента Джон Ф. Кенеди, секретаря на ВМС Джеймс Форестал, бившия директор на ЦРУ Уилям Колби, конгресмена Пол Гилмор, и whistleblowers Филип Шнайдер и Уилям Купър.

28. Убийството на Стенли Майер, изобретателя на технология, позволяваща да се ползването на вода като гориво за автомобилите.

29. За поставянето на живак с детските ваксини – над 60 мил. деца са ваксинирани само в САЩ. 



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. raders - Гледам, че е пропуснато слънчевото ...
11.04.2012 21:31
Гледам, че е пропуснато слънчевото затъмнение 97-ма година и изригването на вулкана Ейяфятлайокутл в Исландия. Сега се опитват да обърнат полюсите и да завъртят планетата в обратна посока :)))))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20222259
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71323
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930