Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2012 17:07 - 20-те най-странни убийства за 1996: Класация на ФБР
Автор: varg1 Категория: История   
Прочетен: 925 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всяка година ФБР разследва над 36 000 сериозни престъпления в САЩ, сред които не малко убийства. И всяка година отделът за разследване на убийства съставя списък с „20-те най-сериозни убийства на годината“. Първите места в тази класация през 1996 година заемат следните доста странни и в някои случаи изключително изобретателни убийства:
1. Смъртоносен вибратор

Алекс Мижтъс (36 г.) бил убит от съпругата си, въоръжена с 50-сантиметров вибратор. На г-жа Мижтъс й дошло до гуша от странните сексуални практики на мъжа й и една нощ, по време на поредния продължителен „развлекателен“ сеанс, изведнъж превъртяла и натикала 50-сантиметровия вибратор в ануса на Алекс, разкъсвайки няколко от вътрешните му органи. Съпругът й починал от силен вътрешен кръвоизлив.
2. Сто свещички не носят късмет

Деби Милс-Нюбротън (99 г.) била убита, докато пресичала улицата. Тя щяла да навърши 100 години на следващия ден, но, пресичайки пътя със своята дъщеря на път за празнеството, инвалидната й количка била блъсната от камиона, доставящ тортата за рождения й ден.
3. Хранете децата

Питър Стоун (42 г.) бил убит от 8-годишната си дъщеря, която изпратил в стаята й без вечеря. Малката Саманта Стоун решила, че щом тя няма да вечеря, значи никой няма, и побързала да подправи кафето на баща си със 72 таблетки отрова за мишки. Жертвата сръбнала една глътка и моментално се строполила на земята. Саманта получила условна присъда, тъй като съдията преценил, че тя не е осъзнавала какво върши, но скоро разбрал грешката си, когато само месец по-късно Саманта се опитала да отрови майка си чрез същия метод.
4. Кофти първа среща

Дейвид Данил (17 г.) бил убит от приятелката си Чарла, когато се опитал да се „намърда в гащичките й“. Неговото нахалство било посрещнато от бърз ритник в гърдите, последван от четири изстрела с оръжието, което бащата на Чарла й бил дал час преди началото на срещата й – ей така, за всеки случай.
5. Смърт за нередовните наематели

Хавиер Халос (27 г.) бил убит от хазяина си, защото не си бил плащал наема от цели осем години. Хазяинът Кърк Уестън пребил жертвата до смърт с капака от тоалетната чиния, когато осъзнал колко много време е минало откакто г-н Халос не бил плащал наема си.
6. Сестринска обич

Мери Лий Купър (11 г.) била убита от 12-месечната си сестричка, която се покатерила върху нея през нощта и я задушила в съня й.
7. Разстрел на шега

Меган Фрай (44 г.) била убита от 14 щатски шерифи, когато се появила насред тренировъчна стрелба по движещи се мишени. Виждайки шерифите да се придвижват предпазливо по улицата, Меган изскочила пред тях и извикала „Бу!“. Шерифите я сметнали за една от изскачащите мишени и изстреляли по нея 67 куршума, 40 от които попаднали в целта.
8. Който копае гроб другиму…

Фиона Гивън (17 г.) била убита от наемен убиец, когото бившият й приятел наел след като тя скъсала с него. Той обещал да плати на наемника 500 000 долара за убийството. Но скоро убиецът разбрал, че 16-годишният ученик, чийто баща бил в затвора за изнасилване, а майка му работела в гладачница, няма откъде да извади половин милион и му теглил куршума.
9. Съпруга без спирачки

Луис Зарагоза (68 г.) бил убит, докато се готвел да потегли за работа. Неговата съпруга Лий Зарагоза планирала убийството му повече от година и вече била рязала спирачките на колата му четири пъти без желания резултат. Този път, докато се готвела отново да саботира колата на мъжа си, той я хванал на местопрестъплението. Сграбчил я и я завъртял към себе си. Тя загубила равновесие и паднала върху него, пробождайки го в сърцето.
10. Пийте Кока Кола

Махмуд Фоли (22 г.) бил убит от неизвестен член на руската мафия, тъй като без да иска прибрал пълната с безалкохолно чаша на гангстера в нощния клуб, където работел. Гангстерът така се вбесил, че накарал сервитьора да изпие над 27 литра Кока Кола. Махмуд починал от удавяне.
11. Телефонни импулси

Джулия Смийт (20 г.) била убита от своя брат Майкъл, защото говорела твърде много по телефона. Майкъл пребил сестра си до смърт с телефонния апарат, след което я промушил няколко пъти със счупената антена.
12. Ядрена козметика

Хелена Симс, съпруга на прочутия американски ядрен физик Харолд Симс, била убита от съпруга си, тъй като имала любовна афера със съседа. В продължение на три месеца Харолд слагал в сенките й за очи радиоактивна уранова смес и накрая тя починала от радиоактивно отравяне. Макар да страдала от много симптоми, като пълно окапване на косата, мехури по кожата, слепота, гадене и дори падане на едното й ухо, жертвата така и не се обърнала към лекар.
13. Експлозивно отмъщение

Военният сержант Джон Джо Уинтър убил „двуличната“ си съпруга, зареждайки колата й с експлозив, подобен на C4. Фордът на жертвата бил пълен с 750 кг. експлозиви, предизвиквайки взрив два пъти по-мощен от бомбения атентат в Оклахома. Експлозията била видяна от няколко души, някои от които се намирали на 14 километра разстояние. От колата и жертвата не останала и следа. На мястото на взрива имало само един кратер, дълбок 55 метра, а 500 метра от пътя липсвали напълно.
14. Не закачай играчките на съседа

Пати Уинтър (35 г.) била убита от своя съсед в ранните часове на една неделна сутрин. Съседът Фолт Хейм от години държал двигател от самолет Фантом в задния си двор. От време на време палел двигателя, насочвайки пламъка към празно място в градината си. Пати Уинтър постоянно се оплаквала на местния шериф за шума и потенциалната опасност от пожар. Господин Хейм получил заповед незабавно да махне двигателя. Това не му харесало изобщо и той поканил г-ца Уинтър „на чаша кафе и разговор“ за така създалата се ситуация. Пати обаче не подозирала, че междувременно той бил променил положението на двигателя. Тя влязла в двора му и той го запалил, удряйки я с огнена вълна от 5000 градуса, която я убила моментално и завинаги отпечатала силуета й на алеята.
15. Умирай трудно

Майкъл Луис, ядосан на своя приятел гей, използвал за вдъхновение филма „Умирай трудно 3″. Той упоил приятеля си Тони Бери до почти кататонично състояние, след което го облякъл само в два големи бели картона – един отпред и един на гърба – на които пишело „Смърт за всички негра!“ от едната страна и „Бог обича Ку Клукс Клан“ от другата. После Луис откарал жертвата си в центъра на Харлем и го изхвърлил от колата. Бери бил мъртъв две минути по-късно.
16. Кит-убиец

Джей Нютон бил убит, когато един негов колега от „Морски свят“ във Флорида изпуснал върху него 20-тонен кит-убиец. Китът висял от кран, когато жертвата преплувала под него, за да провери добре ли е окачен. Неговият колега Брайън Хартли освободил кита, премазвайки жертвата моментално (и изпразвайки една четвърт от водата в басейна).
17. Аварийно кацане

Карл Денсинтър (34 г.) бил убит от свой колега, с когото имал разминаване на мненията. Работникът Сан Амоте Пет повредил механизма за спускане на колесника на тестов самолет Боинг 747. Безпомощният Денсинтън не могъл да се приземи и кръжал във въздуха, докато горивото на самолета започнало да привършва. Тогава най-сетне решил да предприеме аварийно кацане, но боингът избухнал и Денсинтър загинал в експлозията.
18. Детска игра

Мери Драйдли, Джозеф Коулс и Хейвън Гилъс загинали, докато минавали покрай една сграда в Ню Йорк. Седемгодишният Дейвид Смий и неговата 6-годишна сестра били оставени от родителите си сами в хотелската им стая на 27-ия етаж. Отегчените деца решили, че ще бъде забавно да смачкат „мравкоподобните неща долу на пътя“ (хора). Те започнали да хвърлят плодове, сетне преминали към столове, телевизора и дори чекмеджетата от скрина в спалнята.
19. Братска прошка

Конрад Мидълтън (26 г.) бил убит от своя брат близнак Брайън, когато двамата се скарали кой ще наследи дома на родителите им след тяхната смърт. Конрад имал назален проблем и нямал обоняние. Вбесен от разгорещения спор, Брайън излетял от къщата, но се върнал по-късно и развъртял копчетата на газовата печка, напълвайки жилището с отровни изпарения. След това оставил на масата кутия с пури, запалка и бележка, гласяща: „Извинявай за скандала, изпуши една от мен. Брайън“. Конрад с охота запалил една пура, при което унищожил и себе си и семейното наследство.
20. Закуска за лъвовете

Гейл Куинс (23 г.) била убита от своя приятел – служителят в зоологическа градина Матю Келауей – защото отказала да прави секс с него. Той я „поканил“ в зоопарка да види как се хранят лъвовете и я въвел в едно помещение с огромен плъзгащ се панел. Обяснил й, че през тази витрина ще може да наблюдава как лъвовете разкъсват плячката си. Сетне казал, че излиза да дръпне една цигара и я заключил в стаята. Внезапно панелът се отворил и тя се озовала пред цял куп хора, втренчени в нея. Тъкмо щяла да им извика, че са от грешната страна на стъклото, когато осъзнала, че всъщност тя не е където трябва. Тогава се отворил друг панел и три гладна лъва запристъпвали дебнещо към нея. Гейл оцеляла два дни в болницата преди да умре от масивни вътрешни разкъсвания. 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20287831
Постинги: 18677
Коментари: 10030
Гласове: 71343
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930