Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2011 20:11 - Първата карта на Земята, отпреди 65 млн. год.Част 2 - последна
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 6751 Коментари: 3 Гласове:
9

Последна промяна: 12.10.2011 20:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Първата карта на Земята, отпреди 65 милиона години?

Учени от Руската академия на науките (РАН) изследват загадъчен артефакт, създаден някъде в доисторически времена

(продължение)
За предишната част ТУК

....Ето един откъс от документ на Генералния щаб от 1 декември 2007 г., подписан от началника на управление, генерал-лейтенант Валерий Филатов: "По Ваше желание, бяха разгледани представените материали за идентификация на повърхността, изобразена на каменната плоча, и проведената работа по проучване на археологическите находки.
По този въпрос съобщаваме следното. На повърхността на плочата е изобразена топография, като цяло, съответстваща на югозападните разклонения на башкирските хълмове с някои променени водни артерии в този регион."

- Когато получих тези резултати не можех да повярвам на очите си - спомня си генерал-лейтенант Филатов. -Помислих си, ние със сигурност не сме произлезли от маймуните. Нас са ни посяли от космоса.

- И ние бяхме шокирани - спомня си Чувиров. - Цялата местност, която снимаха военните от космоса - от 150 на 100 кв. км, е изобразена на древната каменна карта в мащаб 1:100 000. Това е някаква фантастика ...

Според професора, топографските детайли са рисувани върху табелата със специален механизъм. Но дори и със съвременни технологии, да се направи това не е лесно. За да създадете триизмерна карта е необходимо да обработите огромен масив от числа. Има нужда от мощни компютри и космически изследвания. Но и това не може да се види, например, какво представлява дъното на реките. А на плочата, те са направили не по-малко точно, в сравнение с другите подробности.

image
- Излиза така че, някой, който е използвал високи технологии, е летял над Земята преди милиони години? - оплаква се Чувиров. - Ние сме свикнали с толкова очевидно заключение ...

Междувременно, започват да вандалстват над камъните. Вярващите идват да се поклонят, виждайки в насечените линии закодиран Корана или Библията. Студенти за да изкарат петиза на изпита, чуждестранни журналисти, за да снимат филми за него. Руските медии ограничили информация, че "извънземните са посещавали Башкортостан. "Плочата е наречена "Чандарската находка", "Картата на Твореца", "Плочата на Чувиров."






Черупката не лъже

- Александър Николаевич, на колко години, все пак, е тази карта? - с нетърпение исках да узная.

- Отговор търсихме, използвайки всички познати методи за определяне на възрастта на исторически обекти: въглерод, уран, калий-аргон, сега се опитваме и чрез хлор - обяснява изследователят. - Но те все пак дават приблизителни резултати. Напреженията, свързани с температурните режими, в които може да е бил обекта. Ако плочата дълго време е билра под леда или в гореща пустиня, резултатите от химичния анализ може да дадат много голяма грешка. Например, калий-аргонов анализ на плочите проведе ръководителят на Катедрата по геохимия, научен директор на Института по експериментална минералогия на РАН академик Вилен Жариков (починал през 2006 г.) и определя възраст от 420 милиона години!

image

- Мойте резултати са скромни - продължава професорът. - В плочата са запазени фосили: два вида черупки. Едната - Ecculiomphalus princeps се е зародила преди 80 милиона години, а другата - Navicopsina Chelot е изчезнала преди 65 милиона години. Очевидно, в този период е създадена каменната карта.

Но когато учените започват да изучават структурата на камъка, друг шок ги очаквал: част от него бил изкуствен.

Древните нанотехнологии

- Структурният анализ на "Чандарската находка" показва, че древните "момчета" са имали техника на ръба на фантазията - възхищава се професорът. - В плочата, ние открихме, комбинация от елементи, които не съществуват. И за да се направи такава твърда и устойчива на разрушаване структура, трябва да имате супер-високи технологии.

Това не е просто твърдение. Всички тестове, проведени от Чувиров, са в лабораторията на  Башкирската академия на науките, оборудвана с модерна техника на стойност милиони долари. Такава няма дори в MSU ( Московският държавен университет). Благодарение на разцепване било установено, че плочата е трислойна. Първият 14-инчов сиво-зелен слой е бистър, без кварцов (пясъчен) доломит. И това е странно. Защото доломита е седиментна скала, пълна с пясък. Чист в природата няма. И никога не е строена рафинерия, за отделяне на кварца, от съвременните хора.


- "Те" са го използвали като основа - смята професора - защото неговата структура е устойчива на топлина и на радиация. Вярно е, че твърдостта не е много висока. Но доломитът е подсилен от втори слой с дебелина от 1.5-2 см от материал, подобен на диопсидно стъкло. Но по-дребнозърнесто.

- И какво означава това? - питам аз, губейки вяра в стабилността на Дарвиновата теория.

- Фактът, че материалът е направен с помощта на нанотехнологии не ми остави никаква надежда да се върна към нормалния свят. - Тя е абсолютно същата, с микроструктура, като тази с най-високата твърдост на титанови сплави, за производството на които сега се използват и нанотехнологиите. Всъщност, на този слой е нанесено изображението. Третият слоя от 1 мм е от бял порцелан. Отново нещо, което е ръкотворно.

- Как смятате, че е направена картата?

- Можем да се предположи, че първоначално е замесена масата, като тест. Нарисували са релефа на терена. След това са го подложилш на химическа и термична обработка. После са нанесли тънък слой от бял порцелан. И отново са я подложили на термична обработка.Тънка работа.

Хидроналягането на Земята image

- Александър Николаевич - питам професор Чувиров - лично на мен "рисунките" на плочата ми изглеждат като обикновени пукнатини ...

- Погледнете внимателно, те образуват многоъгълници с еднакви ъгли. И някои "пукнатини" от едната страна, като че ли са със смален ръб накрая. Сякаш за да изобразят размитите речни брегове или канали. При това, както те трябва да изглеждат в Северното полукълбо. И тогава ние излязохме с едно много силно предположение: Картата има вид на хидравлични системи. Общата дължина на каналите е 12 хиляди километра. И те са определени така, че са позволявали изпомпване на вода чрез въртенето на Земята. Доказано е математически.

Между другото, профила на един канал е триъгълен, а не както е днес - правоъгълен или трапецовиден. Написах за това дисертация, която Висшата атестационна комисия (ВАК) одобри за рекордно кратко време - един месец. Изчисленията показват, че триъгълните канали потушават вълните. И наносите от тиня в коритата се случват много по-бавно. Канали с такива форми са идеални за корабоплаване.

Още осем пъзели

И така, първия фрагмент на древната карта е бил проучен от физици, математици, геолози, географи, химици, материаловеди. Това лято, професорът от Университета на Уелс, Дейвид Боуен, автор на новия метод за датиране на скали, "Хлор 36", Този метод позволява да се определи възрастта на камъка от момента на добива от кариерата. За пример, според неговия метод се оказва, че Стоунхендж е построен най-малко преди 12 000 години, а не 4000, според официалната версия.

Професор Чувиров ще търси други фрагменти. Те, на територията на Башкортостан са осем. Това той научил от непубликуван ръкопис, наскоро намерен, от "Списъка на Вахрушев" през 1922год. Парчетата са разпръснати едно от друго на разстояние от 12 до 32 км, разкрити от разтопения лед в пролома на планината Сокол.

Една от плочите, Чувиров открива миналото лято на река Уфимка, край село Червеният ключ. Успял да я види, само защото нивото на водата от горещините е било спаднало. Но опитите да се повдигне плочата с булдозер били неуспешни. Тя тежала три тона.

Четирите плочи се намират в село Чандар. Точните им места са известни. Но това са само Башкирски фрагменти. Предполага се, че по света са разпръснати повече от 300 части.

- Александър Николаевич, какво очаквате да видите, когато съберете целия пъзел? - се интересувам.

- Може би една карта на Земята с размери около 340 на 340 метра - отговаря ученият. - Според една от хипотезите, тази карта е била изготвена в Урал. Но е била начупена и разхвърляна от ледник. Според друга - тя е нарязана, по специален начин, а парчетата са отнесени на други континенти. И третата е, че фрагментите на картата са били направени в различни части на света, и те са изобразявали областта, където са създадени.

Релефът на Башкирия е изкуствен

- В ролята на създатели на картите претенциите за герои не са много: динозаври, чужденци, и представители на други цивилизации, които са живели преди нас. Кой предпочитате?

- Последните. И днес, за първи път сериозно се сблъскваме с доказателства, че освен нас на Земята - и по-специално, на територията на съвременен Башкортостан  е имало и други цивилизации. Именно те са тези, които са оставили язовир в Уфимдкия каньон. Създадено е едно голямо езеро, което се е напълнило след 5 милиона години, а река Белая е потекла по изкуствени канали.

Не е изключено, сегашния релеф да е изкуствен терен. Създаден от останките на каналната система и язовирите.

- И какво е практическото приложение на картата? Не можеш да я навиеш на тръба, за да я вземеш със себе си. Ще я поставите ли в музей за разглеждане?

- Може би това е завещание - казва Чувиров. - Или послание към нас - техните потомци. Може би е една демонстрация на триумф от глобално усилие. Не знам.

 
Нараздяла, професорът показва малък камък от халцедон, на който са начертани микроскопични, вече познатите, ромбове и канали.

- Някой, преди около петнадесет хиляди години е изработвал миниатюрни копия на картата - казва съзаклятнически Чувиров.

 

Мнения на специалистите

Много тайни се натрупаха

Аркадий Попов, член на Комисията МАФМ за изследване на "Уралски иконокарти", член на Академията по астронавтика "К. Е. Циолковски, професор:

- Много отдавна, много учени отбелязват  някои странности, свързани с развитието на човечеството и еволюцията. Натрупани са много тайни. И откритата каменна плоча в Башкортостан може да бъде един от ключовете за решаването им.

Кандидатът на д-р на физико-математическите науки, специалист по теоретична механика, преподавател в Башкирския държавен университет, Денис Василиев:

- "Икономиката", изобразена на картата - това е огромна работа в планетарен мащаб. При сегашното ниво на научен и технологичен напредък, такива обекти не могат да бъдат построени в кратък период от време. Техните създатели, или са живели дълго време, или са притежавали невероятна технология.

Владимир Карандашов, член на комисията, член на Академията за естествени науки:

Завладяващ проблем. Мисля, че е създадена от човека. И е принадлежала на древна цивилизация, за която ние все още не знаем.

Ръководителят на администрацията на Нуримановския район на Башкортостан, Мирхат Тимергазин:


- Наистина, преди нас е имало друга различна. След като картата е точно същата с нашия терен. Такива инциденти не се случват.

 

От първа уста

Анатолий КАРПОВ: «Мен думата «извънземни» не ме плаши»

- Анатолий Евгениевич., как мислите, ръкотворна ли е чандарската плоча?

- Това е трудно да се каже в момента. Ние сега се занимаваме с много сериозни сили на най-високо ниво в Русия. Ние също така възнамеряваме да привлечем най-добрите чуждестранни експерти - за да видят какво е това. Ако се потвърди хипотезата на проф. Чувиров, то ще бъде официално открито.

- Какви съмнения остават?

- Ние не знаем точно какво представлява най-горния слой: Порцелан ли е или не? Ръкотворен ли е или не? Природата може да си е направила шега с човека. И ние знаем, че подобни инциденти са се случвали.

- А когато все пак бъде доказано, че картата е изработена от човек, след което, според Вас, кой е създал това: друга цивилизация, или - ужасно е да се каже - извънземни?

- Мен думата "извънземни" не ме плаши. Картата е една много сериозна тема за научни изследвания. Не е случайно, че за нея се интересуват хора от голямата наука -  ректорът на Московския държавен университет Виктор Садовничий, и членът на Президиума на сибирския клон на РАН, Анатолий Дередянко. С последния говорих наскоро. Той е убеден, че по следите, който са в камъка, ние можем да разберем тази работа на човешки ръце ли е, или не. Учените сега искат да финализират този резултат.

- Кога могат да бъдат получени крайните резултати?

- Не мога да кажа. Ние работим, комисията е създадена преди 1,5 години. Централизирано финасиране на програмата няма. Но дали ще ни помогнат или не, ние ще продължаваме проучването.

kp.ru

 


Тагове:   земя,   карта,   първата,


Гласувай:
9



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - СТРАХОТНО Е! ТОВА СА БИЛИ ПЕРВИТЕ РУСНАЦИ КОМУНИСТИ!
13.10.2011 16:36
ТЕЗИ МНОГОЪГЕЛНИЦИ И ПУКНАТИНИ СА ОСНОВАТА НА РУСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ,ДРУГИТЕ ПУКНАТИНИ СА МОРЕТАТА И ОКЕАНИТЕ,А ДОРИ ИМА И ПУКНАТИНИ ЗА БАНКОВАТА СМЕТКА НА ВЕЛИКИЯ ПРОФЕСОР -ОТКРИВАТЕЛ ОТ МОСКОВСКИЯ НАУЧНО ТЕХНИЧЕСКИ ИНСТИТУТ.ДОРИ ШАПКАТА НА ПЕТКА И ЧАПАЕВ СЕ ВИЖДА СЛЕД 4 ГОЛЕМИ ВОДКИ. БРАВО-ТОЯ ПРОФЕСОР ЯКО СЕ Е НАШМЪРКАЛ , А СИГУРНО Е ДАЛ И НА ЖУРНАЛИИТЕ ДА ОПИТАТ.ЕВАЛА-ТОВА Е НАУКА ВЕЧЕ!
цитирай
2. анонимен - Велико откритие!!!
13.10.2011 19:12
Предполагам, че е направено в АН на чукчите.
цитирай
3. анонимен - rou
13.10.2011 22:58
Това са измислици за привличане на внимание.Доказано ,е че земята е сменяла полюсите си над 4000(четири хиляди не е грешка ако се интересувате )пъти.И това продължава.Така ,ЧЕ ПРЕДИ МИЛИОНИ ГОДИНИ РЕЛЕФА Е БИЛ ДРУГ И.....Т.Н.А това ,че материала е стар няма значение може и преди няколко стотин години да е издялан.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39746810
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031