Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2011 21:52 - Старк са (пра)българи!
Автор: whitebarde Категория: История   
Прочетен: 17806 Коментари: 23 Гласове:
15

Последна промяна: 20.02.2015 20:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Всеки , който е чел "Песен за огън и лед" , или поне е гледал "Игра на тронове"  и е поне бегло запознат с титаничния труд на П.Делев и многобройните разкрития публикувани из блог.бг , както и с великите , макар и вече позабравени трудове на Т. Латинов. Не може да не е забелязал , че семейство Старк за (пра)българи.
Истината най-после излиза наяве , уважаеми дами и господа! Поколения псевдоисторици мишкуващи из БАН и университетите криеха истинската принадлежност на старките. нещо повече - разни агентурни изроди , дори създадоха възможност за МАКЕДОНСКИ претенции към семейство Старк.
Ние обаче БДИМ!
Нещо повече - самият Дж. Мартин НИКОГА НЕ Е ОТРИЧАЛ ,ЧЕ СЕМЕЙСТВО СТАРК СА БЪЛГАРИ.
На въпроса защо съм изписал нашето национално име като (пра)българи , това е защото само прабългарите и траките са истински българи , славяните изобщо не са , в нашите вени няма никаква славянска кръв и това всички го знаят! Колкото до траките- то е повече от ясно че и те са прабългари, а съвременните българи са една смес от прабългарски прабългари ( дулоси , бага-тури) и тракийски прабългари (траки).

Но да се върнем към днешната тема и нагледно да покажем кои са Старк.

1. Северът- в книгата ясно е написано ,че семейство Старк владее севера , а отвъд техните земи има и други хора , но те са диваци. Повече от ясно е ,че ние , българите сме тази северна цивилизация. А всеки от Люлин до Овча купел , даже и в Толстой знаят ,чепо на север са руснаците , които са диваци , и румънците и те , щото са цигани. На юг от страките за гръцките сплетници от Ланистър , турските гадове от Дорн, Баратеоните и таканататък, онея с орлите са европейските народи - орелът е гербът на ГЕРМАНИЯ , ясно е ,че там е райхът , а Речен пад -това са другите народи . Голям съюзник и приятел на лорд Старк са семейството на Хоуланд Тръстиката , които са италианците , защото ядат жаби. През втората световна война италианците са били в ОСТА , наравно с нас!.

2. Вълците- символът на Старк е вълчището или вълкът , още една подсказка ,че страките са българи!. Вълкът е древен прабългарски тотем. Даже поллуостовът , който по право принадлежи на българите се казва Балкан! Откъде идва това име? Ами българската дума вълк - волк -болк . Владетелят на вълците= Болк-кан =Балкан!. А Старк са владетелите на вълците , тяхното знаме е вълк и децата им са отглеждани със вълци , като прабългарите!

3."Зимата иде"- бойният вик на Старк си е чисто български. Зимата е била важен съюзник на прабългарите , които често минавали заедно с вълците замръзналия Дунав за да разгромяват византийците-Ланистър , а също така и хъшовете и те са минавали дунава , пише го в "Немили-Недраги".  В днешно време бойният вик на прабългарите и Старк се е запазил като народната мъдрост "Стегайте се за зимъска"  , която води милиони българи към героични победи на туршиено-компотеното поле!

4. Имената- повече от ясно е ,че цялото семейство Старк има чисто български имена:

1. Джон- това си е типичното българско име Йоно. Прадеда ми се казваше така. Има и вариант Йоцо , който пък е описан от Иван Вазов , как гледа. Той и Джон Старк гледа , само че не от скалата , а от Вал , за който ще кажа по-нататък.
2. Едард- това си е малко изкривено българската дума "Едър" , там ъ-то е станало на а при превода. Това "т"  го добавят от време на време , нарича се епентеза. Защото псевдоисториците искат да скрият истината.
3. Роб- това е съкращение от Робърт. Което е (Д)робър +т от епентезата , тоест Роб="Добър" и той е много добър пълководец.
4. Бран- това си е чисто българска дума , браня=пазя , бран е "война". Тоест Бран е воин, а всичките прабългари са воини.Ние сме воини, бойци!
5.Рикон - това е малко слято  "Ри(та) (като) кон" , изпуснали са това във скобите , ама то се подразбира , ние българите сме конен народ.
6. Аря. - то правилно се пише Ария. Защото ние българиоте сме истинските арийци!
7. Станса- това си е чисто българското име Станка , англичаните винаги допускат правописни грешки.

5. Военното изкуство- Старк са непобедими , те са отлични воини , само българите са такива. Роб Старк е най-типичния българиин , побеждава всички на бойното поле и осира всичко , което може да осере извън него и накрая го убиват византойците от Ланистър със коварство .
Семейство Старк пък са построили едно велико отбранително съоръжение- Валът , което е високо 300 метра. А както е известно на всеки , който поне малко е чел за прабългарите , то само Ние сме строили валове , в североизточна България има .


Може още много да се пише - и за Карстарките , които може да са само македонците , дето сега се правят ,че не са българи , а всъщност са , и за болтън , дето малко приличат на албанците , но не е нужно , защото това ,че Старк са Българи си е повече от ясно и който го отрича значи е тъп и нищо не разбира от история.



Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mglishev - Култово, Барде, евалла!
28.04.2011 22:12
"Зимата иде!" трябва да си го изпишем на Народното събрание. А Дж. Р. Р. Мартин е Жоро Р. Мартинов от Биримирци, играл си е с брат ми като ученик.
цитирай
2. anonymousbulgaricus - Че то и орките са траки виж как зву...
29.04.2011 09:37
Че то и орките са траки виж как звуково си приличат, колко му е, а и нали идват от Изток, ами за Конан Варварина кво да кажем - казали са си хората, че е варварин, а кои ако не българите са варвари - ерго и той е българин, ами тоя лъв Аслан ли беше от Хрониките на Нарния - къв аслан, алан си е, а както знаем аланите не могат да бъдат нищо друго освен рода на траките (щот инак как аланът Максимилян дет имал прозвището Трак ще го курдисаме за тракиец?), а пък какви ако не гети са принц Арута, Пъг и компания (без Джими де, щот той е некакъв келтски бандит, ама то и келтите са рода на траките, което си го прави абе не баш българин ама почти), да не говорим за Хан Соло - то си е казано направо Хан, което както знаем от читанките по история, дето сръчат българските азбукарчета и студенти у ИФ то си е изконната българска владетелска титла, пък и как некакъв обикновен Соло ще се ожени за принцесата, на това му се вика морганистичен брак и е забранено, значи си е Хан. На кого е хан - естествено че на Корелианците (най-мъдрия народ в галактиката), които естествено са мигриралите кимерийци, за които какво знаем... е, през две през три чупки са си чисти българи! Пък звездните рейнджъри естествено са лимитанеи, призвани да спрат нашествието на гадните бубулечки (разбирай руснаци и друга сволач идваща от изток и север), а естествено знаем, че лимитанеите на балканите са бъдещите българи, така че кво и Джони Рико си го вкарахме в джоба, ааа пък той е Джон - начи Йоно или Йоцко на галено, а къде Рико, там и Рикон. Българин та дрънка.. отвсекъде. Пък дет се вика с тва име може да си е и пряк потомък на старките, дет вече доказа, че са българи и така след като овладяхме цялото цивилизационно съзидание (само макетата нещо ни конкурират, ама ние знаем, че са българи) да овладеем и фентъзи-фантастичните жанрове... Дано този пост си го написал, за да се помайтапиш и да ни развеселиш, че инак....
цитирай
3. whitebarde - anonymousbulgaricus точно така! ...
29.04.2011 09:53
anonymousbulgaricus точно така! Орките са траки! А траките са тракийски прабългари.
Разбира се, че е шега. Сериозността и научността на написаното е съизмерима с много подобни статии и "научни" трудове в подобен стил , с които книжният пазар , блоговете и форумите изобилстват. ;/
цитирай
4. anonymousbulgaricus - Поолекна ми, но в този стил да не з...
29.04.2011 10:01
Поолекна ми, но в този стил да не забравим, че ситите не са нищо друго освен маскирани скити, пък и сит на гладен не вярва, а знаем, че и скитите нещо се родеем, да не говорим, че в сума ти източници наричат българите скити, естествено нечистокръвния принц Волдемор - ми то си е Владимир, същия този дет му изболи очите и води вековна битка с потомците на брат си и разните български учени мъглороди дето ни изкарват, че сме азиатски пришълци.... мдааа за съжаление за стила на доста "научни" трудове и блогърския историко-фентизизъм си прав отвсякъде!
цитирай
5. mglishev - Всичко е верно,
29.04.2011 13:54
а аз отдавна твърдя, че и Рохиримите на бай Толкин са българи. Ми тъй де, конен народ са. Оттук нататък всичко е ясно.

Македония е българска! И Рохан е български! И Вестерос е български! Абе, дето вика Дарт Сидериъс - да върнем Галактиката на българите!
цитирай
6. anonymousbulgaricus - Верно е, че рохимирите имат коне и ...
29.04.2011 14:13
Верно е, че рохимирите имат коне и имената им едни Теоден, Еомер, Еовин, ама мисля, че орк си е трак отвсякъде от тия дет слезли за 5 години в пещерата. Но пък може да са некви погърчили се или турцизирали се траки, все пак са едни нелицеприятни типове, а както знаем българин значи светъл сийяен, което хич не подхожда на тия ренегати. от трета страна на нуменорците кво им е. Я виж Арагорн, Боромир, Фарамир (само Маламир липсва) и строят бели кули и почитат слънцето, тия трябва да са. Освен ако, както се оказа и при Троянската война, а е на път да се окаже, че и в хода на Османското завладяване това всъшност не си е една вътрешно българска междуособна война. В крайна сметка нали тоя пущиняк Моргот (мор гот - обяснява се чудесно през български и само през български - било му е гот да прави мор) си е отметнал се ваяр, а Саурон (тва ако не е оня гаден предател Арон, дето Самуил (Гандалф) му резнал главицата с целия му род), преквалифицирал се маяр, така че то си е направо гражданска война!
цитирай
7. katan - Спомням си една шега между историци:
29.04.2011 14:57
"От Усури до Мисиру - все кутригури":).
цитирай
8. shtaparov - "Шега" ??!!
29.04.2011 22:30
Съгласно "Анализа" името Джон може да означава Йон /Йоно,Йоне,Йонче/, Йов /Йово,Йовчо,Йовче/, Гон/Ган,Гане,Ганьо,Ганче,Ганчо/,и т.н. А историците си правят гавра с "кутригурите",понеже не знаят нито кои са те,нито какво означава името им.
цитирай
9. whitebarde - Ганьо?
29.04.2011 23:29
Нее.. няма как Джон Сняг да е Ганьо някак си. Виж , по-се връзва да е Гон. Фамилията Гон е много известна прабългарска фамилия. Най известният и представител е Куай Гон . Той бил колобър , ученик на Васко Призрака. Призрак на арабски е Джин и за това името на Куай Гон се среща като Куай Гон Джин.
цитирай
10. whitebarde - даже..
29.04.2011 23:41
Даже , сега , като взех напредвид Ангеловият анализ , се замислям , че всъщност това Гон ще е транслитерация на кон. Връзката Кон - (вихро)гон още повече накланя везните в тази насока. Което си е още едно неоспоримо доказателство ,че Старките са прабългари , защото прабългарите са конен народ.
цитирай
11. koceboce - Толкин
03.05.2011 08:17
Толкин е иследвал доста историята и народите наистина имат прототипи.

Но траките по скоро са елфите - богоподобни, боравят с лък, живеят в гората, дори във филмите бяха въоражени с едни мечове които са си ромфеи.
цитирай
12. whitebarde - ;)
03.05.2011 16:40
Не бих навлязъл с дързост в Менеделовите предели :р . Лично за себе си , свързвам елфите на Толкин с келти и гърци(ахайци). В съзнанието ми възникват паралели между Олимп и Менелтарма , между Валарите и боговете на Елада. Самите елфи - нолдорите явно с изкусни технитарии , превъзхождащи тези в Средната земя , с философите си , с явно превъзхождащото всички останали военно дело са гърците в периода си до Александър , включително. Синдарите- една песенна , съзерцателна култура.
В езиково отношение се забелязват някои келтски и гръцки сходства , не ми е пред очите "Силмарилион" с речника си , довечера ще погледна..
цитирай
13. anonymousbulgaricus - Факт е, че Толкин е изследвал и той си ...
03.05.2011 16:40
Факт е, че Толкин е изследвал и той си е написал какво как и защо. Не се сещам в изследванията му някъде да е споменавал за траки. Естествено стигнахме до сиайните и богоподобни, как може си представи, че един трак (разбирай българин) може да е нещо различно от поне богоподобен. То си е така, като разни ромеи, османци, латини, маджари и т.н. колят и безчинстват си е живо варварство, като нашите правят същото е някак си по-финно, естетско и някак си хуманно го правят дет се вика.
Но да се върнем на Толкин и траките - както казах между орки и траки има звуково сходство, а както знаем звуковото сходство е най-важния инструмент за реконструиране на произхода на траките (разбирай българите) напоследък. От друга страна от същия Толкин знаем, че орките са кофти елфи, ерго траки равно на орки равно на елфи - значи прав си траките са елфи, а понеже траките са и българи, значи българите също са елфи, от там е и приказката за онзи с магарешките уши. И естествено това е още едно доказателство, че става въпрос за гражданска война, същата като Троянската, в които траки и техните братчеди се бият с траки и техните братчеди, щот вече доказахме, че нуменорците също са един вид траки, а рохимирите са некакви скити, които са братчеди на траките и тва е! А Толкин къв Толкин е той - тва си е неква руско-германска империалистическа измислица с еврейски привкус - човека си е Йоцо Рашев Руменов - Приказливия. Ей тва е целата работа!
цитирай
14. whitebarde - :)
03.05.2011 20:18
анонимусбулгарикус , цепиш мрака!
цитирай
15. oranjevia - Нее траките са орки, а орките са п...
04.05.2011 23:55
Нее траките са орки ,а орките са прости хора,от онези дето не правят държави -да си коват златните грънци и да не се бутат в А-групата.И оня с ушите е орка -само че римска.Българите са урковци от урал ,което чрез сложна транслитерация и пермутация станало на арковци от което се родили арииците преди 35000 години.Евреите ряпа да ядат и да не си мислят ,че са фанали еди кой си за еди къде си.
цитирай
16. mglishev - Чета си аз тука Омир,
19.06.2011 23:25
а той нали е тракийски поет, писал е на тракийски, тъй че и аз му разбирам всичко в оригинал. Та някакви жалки филолози превеждат, че бил наричал героите си "богоравни". Невярно. Наричал е боговете си "българоравни" ;)
цитирай
17. locke - Убихте ме, бе хора :)
25.07.2011 16:47
Добре, че авторът мина през блога ми, иначе не бих се натъкнал на този максимално кефещ пост, подсладен с яки коменти :)
цитирай
18. whitebarde - Хаха. . Бай Киро и Бай Спиро привл...
25.07.2011 16:58
Хаха..Бай Киро и Бай Спиро привлякоха вниманието като магнит счетоводителско кламерче :) Блога ти много кефи :)
цитирай
19. locke - Киро е дон!
25.07.2011 18:38
Внимавай да не му кажеш 'бай', че ако ти скочи и калимявка от теб няма да остане ;)))

Тенкю за комплимента ;)
цитирай
20. whitebarde - :)
25.07.2011 19:20
Хахаха.. вярвам, че ще си оправим бързо отношенията , посредством изпитания медиатор "Плодова ракия" ;)
цитирай
21. shtaparov - Истинският сценарий на историята:
03.09.2011 07:25
Бая ви Марка,Славяните са онази част от Тракийските племена /Гети,Скити и пр./,която е била принудена да напусне Балканите под натиска на римските легиони. Исторически Славяни е имало много малко в земите на днешна Русия- те бягат от днешните Тракия,Добруджа и Влашко,стигат до Карпатите,Балтийско море и Скандинавия,но след отслабването на Римската империя част от тях се връщат обратно към родните си земи по същия маршрут,а друга част остава в земите на дн. Русия и Волжка България,където са зафиксирани под името Сакалиби /Сакалави,Склави/,които били Третото коляно на Българския род! Така че всички Славяни са били "пра"-Българи,но не всички "пра"- Българи са били Славяни,както са го преписали дословно от старите ни рунически книги арабските очевидци през IX-X век.
цитирай
22. анонимен - :)
07.10.2012 17:31
interesnoto e 4e kakto i elfite taka i drevnite ariiski beli plemena pogrebvali carete i jrecite si v mogili :) moje bi sa zapazili tazi kultura imenno ot zaminalite si ot zemqta elfi a mogilite tqh gi ima navsqkade a nai drevni i bogati na sakrovishta sa tuk na balkanite to est ot tuk sa tragnali da se raslvat belite plemena mnogo predi i da se 4ue za gurci evrei i vsqkakva druga papla4 :)
цитирай
23. анонимен - :)
07.10.2012 20:02
zatova kogat se bazikate s legendite vnimavaite :) moje da se okajat istina ;) da ne govorim 4e haber nqmate kakvo zna4i alpi(elfi) i divove ot prabulgarskata mitologia ... otvorete q razu4ete po dobre vaprosa i posle se bazikaite s legendite .... i vnimavaite s tqh 4e skoro 6e vi zastignat :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: whitebarde
Категория: Други
Прочетен: 316699
Постинги: 98
Коментари: 172
Гласове: 541
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930