Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2020 10:16 - Доказателство в Евангелието на Матей за това, че прераждането действително съществува
Автор: radoykova Категория: Други   
Прочетен: 793 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 17.12.2023 17:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Доказателство от библейските текстове за това, че прераждането действително съществува:

"Учениците Му го попитаха, казвайки: Защо тогава думат книжниците, че Илия трябва първо да дойде?
А Той в отговор рече: Наистина Илия иде, и ще възстанови всичко. Но казвам ви, че Илия вече е дошъл, и не го познаха, но постъпиха с него както си искаха. Също така и Човешкият Син ще пострада от тях.
Тогава учениците разбраха, че им говореше за Йоана Кръстителя."

Maтей, 17 глава, 10-13


Рудолф Щайнер казва:

"В ранните времена всемирно бе приета идеята за прераждане и карма.
След това настъпи основна промяна; хората бяха възпитавани в представата, че най-важен е отделният физически живот. Това е много очевидно в гръцкото изкуство, защото то разви усета за външната форма. В това лежи и облагородяването на физическото поле за външните сетива. След това в римския народ бе развит законът, който се изживява непосредствено върху физическото поле. Накрая, християнството проникна в закона с моралност, така че един единствен живот на Земята придоби такава голяма важност, че цяла вечност зависи от него. Това е една едностранчива мисъл, ала тя беше правилна и необходима."
( събр. съч. 93 - 19)



Ще допълня повдигнатия въпрос с едно изказване на монах, думите на когото звучат езотерично, защото говори за вътрешното истинно съкровенно християнство, за това, че Царството Небесно трябва да постигнем вътре в себе си, а това е принцип на езотеричното християнство (същото християнство говори за прераждане и карма):

Наставление на монах Никифор
Монах Никифор излага своето наставление за навлизането в сърцето в своята беседа "За трезвението и опазването на сърцето":

„Вие, които искате да възприемете небесния огън в сърцето с чувство и опитно да познаете какво е Царството Небесно, съществуващо вътре във вас, дойдете, аз ще ви разкажа науката за небесното житие, или по-точно изкуство, което без труд и пот въвежда своя вършител в пристанището на безстрастието. Чрез падението ние сме излезли навън; нека да се върнем към себе си, загърбвайки външното. Примирението и сродяването с Бога е невъзможно за нас, ако отнапред не се върнем към себе си не влезем от вън вътре." Само вътрешният живот е истински християнски живот. За това свидетелстват всички отци."


и още - Свети Исак Сирин пише:
„Потруди се да навлезеш във вътрешната си съкровищница, там ще видиш съкровище небесно. Лествицата към Царството Небесно е скрита вътре в тебе, тоест в сърцето ти. И така, умий се от греха и се съсредоточи в сърцето си: там ще намериш стъпалата, по които можеш да се изкачваш горе."


Юлия Радойкова



Гласувай:
4



1. shtaparov - Много интригуващо- определено е ...
22.07.2021 18:35
Много интригуващо- определено е така!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radoykova
Категория: Други
Прочетен: 268040
Постинги: 177
Коментари: 323
Гласове: 380