Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2020 17:19 - Защо и как половин блок от АЕЦ "Козлодуй" изчезна?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1197 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В навечерието на светлия празник на българската писменост и култура ядрената мафия подготвя и реализира уникално престъпление, за да ни направи тържествата още по-скъпи. Не на сърцето, а на джоба! А наша задача и отговорност е да не оставяме нито едно тяхно престъпление не разкрито и не пропуснато в списъка с бъдещи отговорности.

Ще разплетем поредната ядрена далавера единствено и само използвайки данни и информации от сайта на АЕЦ "Козлодуй". За начало нека внимателно разгледаме и сравним три идентични таблици, в които в различни дни, за кратък период от време, АЕЦ-а е показвал различни данни за реалната електроенергия, която централата ще произведе и предостави на консуматорите.
За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката, а ако трябва и втори път.

image

От първата таблица научаваме, че данните в нея са били нанесени (актуализирани) от служител на централата на 13-ти април, а аз съм си ги свалил за собствено и ваше ползване на 21-ви април. Това се нарича предвидливост. Данните във втората таблица са били актуализирани и свалени от мен в един и същи ден. Това се нарича проследяване. От втората таблица научаваме, че между 23-то и 25-то числа на месец май ще има съществено клатене на сумарната мощност на двата блока, след като блок №5 е включен в мрежата с два дни предсрочно. Вижте първата таблица.
В деня на подключването на блок №5 към електропреносната мрежа в материала "АЕЦ "Козлодуй" пусна блок предсрочно" ( http://gikotev.blog.bg/drugi/2020/05/23/aec-quot-kozlodui-quot-pusna-blok-predsrochno.1711954 ) аз направих две предположения, за възможните сценарии на ядрената мафия, но и двете се оказаха НЕверни. Това се нарича изненада.
Последната таблица показва почти реалния сумарен товар на блоковете, по-специално за 24-то число.

Защо и как се получава така, уважаеми дами и господа??? Между товарите за 24-то число има разлика от над 500 Мега-Вата, което прави даже малко повече от половин работещ блок. Наистина ли ядрената мафия не е могла да предвиди товара на мощностите си само два дни напред? Ъ-ъ!

Ето го и отговора:

image

На 22-ри май ядрената мафия знае, че на следващия ден, 23-ти май, ще пусне спрения до тогава 5-ти блок. В същото време, обаче, те знаят също, че търсенето на електроенергия на целия континент Европа е рекордно ниско, през този период на годината, най-вече заради натрапената пандемия. Те със сигорност предвиждат, че за неделя цените в много европейски страни ще са отрицателни, т.е. производителите ще плащат на търговците да им вземат стоката. И за да не се случи същото и на територията на организираната престъпност те вземат превантивни мерки - манипулират данните за разполагаемия капацитет, за да заблудаят търговците, че ще бъде предложено по-малко от реалното. Така цената на тока у нас остава извън списъка на печелившите страни и народи, оградени в зелена рамка на втората снимка.

image

Ако ядрената мафия не беше манипулирала данните българския бизнес в неделя щеше да получава пари, за това че ползва електроенергия, както това правеха в ОСЕМ европейски държави. Но само не и на територията на прокълнатите. След като бурята отшумява АЕЦ-а заличава следите и си мисли, че ние няма да забележим?

ТИ, който разбра, как те сурвакат ще кажеш ли на останалите, които още не знаят? Няма? ОК! Скоро нова изнендка!

Георги Котев











Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9838357
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031