Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2020 23:01 - Може ли Земята да стане рай?
Автор: hranislav Категория: Други   
Прочетен: 469 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 04.04.2020 23:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

"Всеки един от малцината, за които Духът и високото духовно посвещение е просветлило с ясна светлина необятните широти на времето и пространството, споделя изцяло с мен желанието: - да би могъл само някой от тези, които се надяват през днешните или идните дни да дарят трайно щастие на този земен свят, да видят това, което ние, малцината, почти убити от състрадание към другите сме принудени ясно да виждаме! --
Той положително би се вцепенил от ужас и с дълбок срам в сърцето си би прогонил в най - скрития кът на своята душа всяка мечта за бъдещето, никога вече не би търсил на тази Земя това, което неговият дух му сочи и което той, изпаднал в тежка заблуда, си въобразява, че може да изгради на тази космична прашинка, наречена "Земя". --
И все пак в мечтите на тези "ощастливители" на човечеството има много истина, само че щастието, което те желаят за хората, не може никога да се постигне на земята, то не може да се създаде със земни средства, не може да стане участ на човека на тази земя, ако той остане такъв, какъвто те си го представят. ---
Нека потърсим затова едно друго, "ново човечество", човечество, което, макар и да живее на земята, радвайки се, доколкото е възможно, на земния живот, отдавна вече не е само "от тази земя!" ("Книга за Човека", стр. 97, Бо Йин Ра).
-------------------------------------------------------------------------------
Земята няма да стане рай, докато самата Земя и ние хората сме такива, каквито сме към момента. Колкото и революции и реформи да се направят, колкото и акъл да се излее в телевизионните студия на планетата. Предстоят още много дивотии по света и у нас, но да се надяваме, че като цяло ще се живее все по - добре, а вредите върху природата ще се минимизират (например с открития от сорта на буби хранещи се с пластмаса).
Има езотерична теория, че и Земята, и хората ще се изменят - материите им ще станат по - фини. Пише се за преход в "четвъртото измерение", който да доведе до кардинални промени в живота на тази планета, за повишаване на вибрациите. Тоест, Земята би станала рай само след определени психически и физически трансформации, които са взаимосвързани. Тогава тя би изглеждала като свят от някое позитивно фентъзи. Преминаването на Земята в четвъртото измерение може да бъде ускорено или забавено от човечеството посредством качеството на неговите мисли, чувства и дела. Твърди се, че в даден момент Земята може да спре да търпи безчинствата ни и да се отърве от нас..., за да спрем да сме и тежест и да ускори еволюцията си. Тоест, идеята се изразява в това, че ако не даваме достатъчно добър плод, ще бъдем отсечени. И че някои ще станат част от новия рай, а други ще останат за неизвестно колко време в условия като сегашните или дори по - лоши.

Ванга е казала:
„Трябва да бъдем добри и да се обичаме, защото бъдещето принадлежи на добрите хора и те ще живеят в един прекрасен свят, който сега ни е трудно да си представим!“

Откровение, глава 21:
1 И видях НОВО НЕБЕ И НОВА ЗЕМЯ; защото ПЪРВОТО НЕБЕ И ПЪРВАТА ЗЕМЯ ПРЕМИНАХА; и море нямаше вече.
2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.
3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.
4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.
(https://biblia.bg/index.php?k=66&g=21&tr1=1).

Дали някога Земята ще се превърне чак в рай не съм тотално убеден..., но вярвам, че хората притежават потенциала да живеят все по - щастливо, при това без да се достигне до унищожаване на планетата.
Сигурен съм напълно, че научно-техническият прогрес, съчетан обаче с духовно усъвършенстване, може да направи света по - добро място за живеене, отколкото някога е било.


Тагове:   небе,   еволюция,   библия,   земя,   рай,   РА,   бо,   ийн,


Гласувай:
1



1. elizabethborislavova - може, но след като изгори до ядрото
05.04.2020 00:00
Ще стане след 1000 годишното царство на мира. При слизането на небесния Ерусалим всичко ще стане ново, но цялата осквернена материя ще изгори.
цитирай
2. barin - Здравей, hranislv. Може Земята да ...
05.04.2020 10:31
Здравей, hranislv. Може Земята да стане рай, но трудно. От нас зависи, но сме направили много в грешна посока. Трудно е да се възстанови и няма да бъде скоро. Иска се съзнание на хората и трайни целенасочени действия в тази насока.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hranislav
Категория: Други
Прочетен: 642275
Постинги: 439
Коментари: 467
Гласове: 1291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031