Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.04.2020 06:00 - ЧАПКЪНИ
Автор: apostapostoloff Категория: Други   
Прочетен: 414 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.04.2020 06:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                               ВЕСТНИКАР ЛИ?...





image

 

 

Стана така, че у нас Сульо и Пульо се писаха журналисти. Прононсирани простаци започнаха да се гаврят с тази професията. Това пролича през последните седмици покрай безкрайните брифинги на кризисния щаб, водени от генерал Мутафчийски.

 

Разни мисирки като Илиана Беновска и Ива Николова правеха на генерала словесни свирки, а млади дропли с микрофон в ръка просто не знаеха какво да питат. Те буквално го заливаха със словесна помия. Наглеци с психически отклонения като Сашо Диков пък го занимаваха с внучетата си.

 

Времената са тежки за медиите и те работят така, както им го налагат условията. Едни и същи хора отразяват тръбата в Перник, поредния превъртял галфон, изкормил жена си, мачовете от шампионската лига и пресконференциите на Мутафчийски.

 

Има и друг вид журналисти. Те са вечно недоволните мъжкари, дисиденти и бунтари. В тази кохорта попадат хора като Иван Бакалов, Иван Кулеков, Огнян Стефанов, Нора Стоичкова, Люба Кулезич...

 

Те гледат на премиера като на личен враг и катадневно му се нахвърлят. Хокат го, ругаят го, набеждават го... Освен това са всичколози и неспирно упрекват властта, че допуска убийствени за народа грешки и не взима своевременно нужните мерки. Това не ги прави по- малко досадни, смешни и жалки.

 

Гледа и слуша човек тези типове и се сеща за Вазовия „Вестникар ли“. Там един от героите подхвърля в прав текст:

 

Като кажеш вестникар, все едно че казваш чапкънин.“

 

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.



Тагове:   мнения,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3202686
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575