Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2016 16:58 - ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА — СТРАТЕГИЯТА НА САЩ
Автор: varg1 Категория: Други   
Прочетен: 1387 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 16.02.2016 16:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 През 1938 година Англия и Франция подтикват Хитлер към война. Те му позволяват да окупира Чехословакия и да осъществи аншлус над Австрия. А тогавашното настъпление на кафявата чума можеше да бъде избегнато. Ако Лондон и Париж бяха проявили по-голяма решимост, Европа нямаше да се окаже в руини, нямаше да има 70 милиона мъртви.

 

Тогава, след Втората световна война, върху пепелището на Европа се въздигна новата глобална империя — САЩ.

 

Северна Америка получа огромна печалба от Втората световна война, както и от следвоенното възстановяване на Европа. САЩ нямаше загуби от Втората световна война. Като изключим жертвите, които американският народ даде във войната, държавата остана незасегната. А Европа бе в руини. Европа бе изпепелена. Европа бе препълнена от гладни, болни, ранени, мизерни, почти ликвидирани човешки същества. Те искаха да продължат живота си, но нямаше с какво да го продължат. Държавите им бяха фалирани. Тогава Америка протегна благотворителни ръце и започна да раздава кредити. Щедро. А европейците…ги приеха. Без смущение. Или със смущение, но с примирение. Нямаха друг избор. Е, тези кредити носеха със себе си огромни лихви. Печалбите за САЩ растяха колосално. Европейските пазари също бяха отворени за американските производители, защото просто нямаше европейски такива. Европа дълги години лиза раните си от Втората световна война. Славно време за Америка, да.

 

Сега светът отново се върти в месомелачката на поредната глобалната криза, тя може да продължи още много години. И ще бъде по-силна от депресията от 20-те и 30-те години на миналото столетие.

 

Как САЩ се канят да преодолеят кризата?

 

Първо, създават едновременно условия както за процеса на реиндустриализация (възстановяване на пълния технологичен цикъл на североамериканската промишленост),

 

Второ, търсят врага, с който да започнат нова световна война.

 

Защо им трябва враг?

 

За да има с кого да воюват през тази нова световна война. А защо пък толкова искат да воюват — виж по-горе за печалбите от Втората световна. Чрез Третата световна САЩ ще си осигурят още поне 100 години икономическо развитие. Разбира се, че плановете НЕ включват Третата световна война да се води на територията на Северна Америка. А щом не е на тяхна територия, това означава огромни приходи, защото чуждите територии ще  трябва да се възраждат, да се обновяват, да се подхранват и прочие след края на Третата световна. И понеже няма да има кой друг да го направи, то това ще го стори държавата, която ще е далеч от войната — отвъд огромния океан.

 

Как ще го постигнат това икономическо развитие?

 

През последните над 10 години САЩ направиха значителни стъпки в развитието на енергийния си комплекс, което премени политиката на страната към Близкия Изток. Ако преди 10 години Белият дом, провеждайки военните си интервенции, имаше за цел контрола над комфортните цени на нефта, то сега САЩ имат интерес само към едно — увеличаване на разликата между котировките на пазарните сортове нефт Brent, които се търгуват в Европа, и които се котират на североамариканския пазар.

 

След като целите се измениха, се промени и политиката. Америка не се стреми да създава в арабския свят контролирани режими, чиято задача е гарантиране на непрекъснати доставки на нефт и газ. САЩ оставят след себе си само хаоса на гражданските войни, смърт и разрушения. Защото, колкото по-непрекъснати и безпроблемни са каквито и да било доставки, пък камо ли енергийни, толкова по-малки са шансовете да възникнат кризи, а оттук по-малко са шансовете за граждански войни и съответно до мащабен военен конфликт.

 

Т.е. колкото повече затруднения за Европа и останалия свят, толкова по-близо до Третата световна, а оттам с мощни крачки към благоденствието на Америка.

 

След края на континенталните империи, предизвикан от последствията от Първата световна война, в Европа се образуваха национални държави. В голяма степен в тях се спазваха правата на националните малцинства и религиозните конфесии.

 

Засилването на националните държави неизбежно води до формиране на елити, кръвно и финансово заинтересовани от запазване и обогатяване на тяхната национална държава. А дори ако тези елити са били отгледани от чужди държави, самите елити започват да отстояват националните интереси, често в пълен разрез с интересите на своите бивши спонсори.

 

За Иран, Сирия, Египет и Либия европейският пазар беше единствен, на който може да доставят нефт и газ с ниска транспортна цена. Което за Европа означаваше по-ниска цена на енергоносителите. Но това пък бе в пълен разрез с плановете на САЩ за новата индустриализация, за която споменах по-горе. Неслучайно вълненията в Сирия започнаха веднага след като между Сирия, Иран и Ирак бяха постигнати договорености за прокарването на газопровод, по който иранският газ, предназначен за Европа трябваше да се доставя чрез сирийските терминали.

 

През 30-те години на миналото столетия в Европа, не без влиянието на нацистка Германия и фашистка Италия, с мълчаливото съгласие на Франция и Великобритания, елитите на новите национални държави за кратък срок нивелираха демократичните институции, установиха пронацистки и профашистки режими.

 

Постепенно започнаха гоненията на националните и религиозните малцинства.

 

Такива организации като «Ислямска държава», изповядващи радикални форми на исляма, можем да отнесем, спрямо европейската традиция, към профашистките организации.

 

Ислямска държава, както вече знае целият свят, се спонсорира от най-близките съюзници на САЩ — Катар, Йордания и Саудитска Арабия — все държави, в които няма демокрация и религиозна търпимост. На техния фон Иран може да се нарече държава, постигаща огромни успехи в демокрацията и развитието на светското общество.

 

След като САЩ посяха хаос в Близкия Изток, последва естественият процес — в арабския свят се формираха радикални религиозни организации, чиято цел е установяване на световен халифат. Нещо като при Третия райх. Както и при Третия райх, халифатът има тесни връзки със САЩ. Финансови. Както при Третия райх, много североамерикански банкери и промишлени магнати имат интерес от създаването на подобен халифат така, както имаха интерес от «Хилядолетния райх» на откачалника Хитлер.

 

Докато американската икономика се опитва да излезе от кризата чрез новата роботехническа индустрия, религиозно екстремисткия халифат натрупа достатъчно въоръжение, за да започне широкомащабна световна война.

 

В същото време Европа, която е в дълбока криза, от само себе си ще създаде подходящи социално-икономически условия за появата на нова авторитарна империя.

 

Този път ролята на различните ще бъде изпълнявана не от евреите, славяните или комунистите, а от мюсюлманите или арабите.

 

Така световната война ще се превърне в неизбежна война.

 

Повод ще се намери — например, терористичен акт на територията на Европа, който ще предизвика ответна реакция, която може да е депортация на мюсюлмани или организиране на лагери (тук си спомни за концентрационните такива по времето на Хитлер) уж за терористи-араби.

 

Апропо, опитът да се разбуни Европа бе вече направен — спомни си Кьолн и преди това Париж. На този етап енергията бе овладяна. По-точно не е овладяна, а до момента е леко пасивна. Европа ръмжи пасивно. Но това е до време, както знаем. Ерго, по всяка вероятност ще има нови и нови зловещи неща в Европа…

 

Само някой да не започне да твърди, че витаем в теориите на конспирациите…Няма никакви конспирации — има стриктно изпълняван план — свалят се режими, наречени диктаторски, отприщва се бездната на фанатиците джихадисти, които никой вече не може да държи в рамки, разпалват се още и още граждански войни, главно на етнически и отчасти религиозен признак (защото това са най-ясно различимите разлики между хората, другите признаци са им сложни за асимилиране), от тях произтичат бежанци, което е естествен процес, те се въдворяват на европейска територия, после се спретват 4-5 гърмежи и други ексцесии, европейците негодуват, а негодуванието бавно и постепенно нараства, довеждайки до тотална расова и етническа омраза… Тя от своя страна се изостря, защото Европа е в криза, т.е. има жестоко социално неравенство и цялото народонаселение първосигнално открива ВРАГА в лицето на мюсюлманина или арабина (без значение, може и да е индиец, индианец, ескимос…), понеже за другите причини НЕ му стига пипето под черепа…

 

Третата световна война ще предизвика такива колосални разрушения, в такива неподозирани размери, че САЩ ще могат още поне 100 години да се развиват спокойно, без социални сътресения на територията на Северна Америка. Да не говорим за печалбите, които американците планират да получат от самата война.

 

 

Затова е повече от разумно Европа като цяло да започне да страни от САЩ и да не се набутва във войната в Сирия.

 

Както знаем, НАТО има намерение да воюва с чужди ръце. Т.е. да вземем за пример България — страната ни е член на НАТО, а по силата на следсоциалисическите стихии ние вече нямаме нито армия, нито бойна техника, нямаме кораби, имаме няколко самолета-таралясника…Плачевна история. Това също бе целенасочена политика. Е, утре ненормалният фен на уахабитите Ердоган, ако реши да нахълта в страната ни, нали подозирате, че Големият брат отвъд океана ще си измисли общонационална скарлатина, ако трябва, но няма да дойде да отбранява София или Пловдив….

 

Да, по стария изпитан метод от времето на Втората световна война, САЩ ще се присъединят в заключителния етап на Третата световна война и….ще метнат на главата си победоносното лаврово клонче.

 

Никога до този етап в световната история интересите на САЩ и тези на Европа не са били така диаметрално противоположни, както сега.

 

Но както през 30-те години на 20-ти век Франция и Великобритания бяха парализирани от страх от комунистическата заплаха и си закриваха очите пред приготовленията на Хитлер за война, така и сега Европа предпочита по-скоро да види заплахата в Русия, отколкото да признае факта, че САЩ никога не са били гарант за европейската сигурност, а са силата, която тласка Европа и света към Трета световна война.

 

Такааа, сега да си спомним за едни други последствия от Втората световна война, наречени Народен съд.

 

Народен съд имаше в много европейски страни. Народните съдилища имаха за цел раздаване на справедливи присъди над фашистите, управлявали, съдействали и пр. в различни държави.

 

Фашистите бяха осъдени на затвор, доживотен такъв или смърт — в зависимост от деянията им. Ако си бил министър във фашистко правителство и подписът ти на министър е довел до смъртта на стотици и хиляди човешки животи, без съмнение не е било нормално да очакваш благодарствено потупване по рамото от Народния съд. Ако си бил обикновен прост стражар, който не е имал антинародни прояви, Народният съд оставял стражарстването ти без последствия…

 

В нито един Народен съд не са били съдени, осъдени или ликвидирани каквито и да било национални елити.

 

Защото, дори да си световно известен археолог, щом си фашист, това автоматично те вкарва в графата убиец. А за убийците, причина за Световна война, следва само една единствена «награда».

 

Така ще е и с Третата световна.

 

В нея без всякакъв съмнение ще победят прогресивните сили.

 

Т.е. хубавото е, че ще има нов Народен съд.

 

Той ще даде разплата и възмездие над тези тирани, някои от които днес наричаме национален елит.

 

 http://bgr.news-front.info/2016/02/15/tretata-svetovna-vojna-strategiyata-na-sashh/?_utl_t=fb




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. germantiger - Другаря написал това е спестил истината
17.02.2016 15:15
престъпленията на руснаците мачкали 136 народности векове наред, американците ликвидирали половин континент с автохтонно население, нито британската и френската колониални системи изтребили десетки племена и народности

ДРУГАРЯ ПИСАЛ ГЛУПОСТИТЕ ПО-ГОРЕ Е СПЕСТИЛ НАЙ-ВАЖНОТО:

- руснаците в "лицето" на СССР още преди въобще Хитлер да се появи на сцената планират завземане на Европа вкл. Бенелюкс и севера на Франция, "минавайки" през Полша и Германия - това е изнесено в маса книги, не иде реч за глупостите на Виктор Суворов, а за бол други автори

- това аз скоро ще покажа в постинги с КОНКРЕТИКА, цитати, планиране итн, света и специалистите знаят това, ако в БГ има невежи, то тяхното невежество е ирелевантно за историята и иситната

- 70 млн. жертви, вината за които авторта внушава на западния свят и германците, чудно защо няма никой виновен на изток - например по-голямото и жестоко зло - червената чума
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20134484
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031