Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2014 23:00 - ОТКЪДЕ ПРОИЗТИЧАТ ОПАСНОСТИТЕ И ЗАПЛАХИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ ИЛИ ОЩЕ ЕДИН ПЪТ ЗА МАЛОУМИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ „ПОЛИТИЦИ”
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 3414 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Изглежда, че невежеството и тъпотията са силно заразни и българските „държавници и политици” са сред най-застрашената популация. Документът на Министерство на отбраната „Визия 2020” възуди за малко духовете в общественото пространство, заради констатацията, че „Русия е заплаха за България”.И макар че документът беше изтеглен за доразглеждане и прецизиране във формулировките, военният „гений” Шаламанов, „помирисал” армия като крем за обезкосмяване и получил допълнително „военно напомпване” в курсовете на НАТО за офицери от Централна Африка, продължи да държи на първоначалното „компетентно” мнение : „Аз лично считам, че България е достоен член на НАТО и на ЕС и трябва да забравим за номерата на Андрешко, който се чуди как да се скрие от бирника,. Планът за действие за повишаване на готовността на НАТО е пряк отговор на агресивните действия на Русия с анексирането на Крим и инвазията в Източна Украйна”. („Дума” – 9.09.2014 г.).

          Освен от армия, Шаламанов се оказа, че разбира и от литература. Похвално, само че остава загадка, какво е разбрал г-н министърът от това, което е чел. И освен Елин Пелин, чел ли е и чете ли това, което трябва да чете един военен министър.

            Да не търсим сложни обяснения.  Просто е трудно да се види и разбере неизбежното в хаоса на вероятното дори за „гений” като Шаламанов. Време е да се признае, че проекта „България - 3” е нежизнеспособен поради присъщите на народ и политици интелектуални и културни особености, които довеждат техния „патриотизъм” до границите на идиотизма.

          Да видим за какво става дума и дали от Русия излиза териториалната заплаха за Европейския съюз изобщо и за България – в частност.

          В навечерието на самита на НАТО в Уелс  (4.09.2014 г.) президентът на САЩ и министър-председателят на Великобритания публикуваха съвместна статия в в «Таймс» (изключително рядко вестникарско събитие – нещо като послание от англосаксонския свят). В нея откровено са заявява, че безопасността на американци и англичани може да се гарантира само ако целия свят бъде изграден като американски свят. „Поради това – пишат те – ние ще продължаваме да се намесваме навсякъде, където намерим за нужно. Представените на самита 60 държави са способни да превърнат този горд трансатлантически алианс в много по-ефикасна мрежа за безопасносност, укрепваща стабилността по целия свят”.

          Двете заплахи за англосаксонския свят са посочени открито – политиката на Русия и терористите от „Ислямския халифат”.

          „НАТО не е просто алианс от приятели, които си идват на помощ при нужда. Това е алианс, базиран на националните интереси на страните-участници. И от нищо несдържаната регионална агресия, и перспективата за връщане в Ирак и Сирия на чуждите наемници, създават опасност за народите на Британия и САЩ и за световната сигурност. Нашите страни винаги са смятали, че тяхното процъвтяване и  сигурност непосредствено зависят от процъвтяването и безопасността на света. За нас е важно, децата ни да растат в мир, а жените да не се изнасилват при конфликтни ситуации и хората не се избиват масово поради тяхната вяра или политически убеждения. Точно заради това ние ликвидирахме ядрото на „Ал-Кайда” и помогнахме на афганистанския народ. Ако терористите мислят, че ще ни изплашат, те дълбоко грешат. Такива държави като Британия и Америка не се плашат от варвари и убийци. Ние твърдо ще браним нашите ценности, защото смятаме, че ако в света има повече свобода, това ще помогне да осигурим безопасност и за нашите народи.

Ако Русия се опита да застави суверенна страна под заплахата с пистолет да се откаже от демокрацията, ние трябва да помогнем на Украйна сама да определи своето демократично бъдеще и затова ще положим усилия за развитие на украинския потенциал. Това значи нашите въоръжени сили да имат постоянно присъствие в Източна Европа. Това присъствие ще покаже на Русия, че ние винаги ще бъдем верни на 5-и член от Североатлантическия договор, който постановява колективната самоотбрана.

Британия и Америка ще продължат да бъдат лидери не само защото това е правилно от морална гледна точка, но и защото сме убедени, че само чрез подържането на мира, демокрацията и правата на човека по целия свят, ние ще осигурим и сигурността на британските и американските семейства” .◄ Нека не коментираме тази високомерна баптиска проповед, но какво ни казват всъщност  двамата политици ? – „Ние сме лидерите, защото това, което правиме е правилното от морална гледна точка, т.е. защото ние сме „избраните”.(„Последний бой англосаксов” – портал „Topwar” – Петър Акопов – 9.09.2014 г.)

 

          Е, да попитаме господата Плевнелиев и Шаламанов, от къде произтичат главните заплахи за суверенитета на България ?

          Ясно е откъде – от политиката на САЩ и на НАТО.

          България вече е заявила пред НАТО готовност да предостави полигони за съвместна подготовка и военни учения с други страни от алианса. Също така военното министерство е декларирало, че страната ни може да участва с пехота и медицински екипи, както и да се включи в щабове на НАТО за планиране и провеждане на операции. Така в България ще има постоянно присъствие на други войски от страни от НАТО. Писмото на Шаламанов обаче означава, че държавата ни е решила да промени специализацията си в НАТО. При влизането ни в алианса българското военно министерство заяви, че ще се специализира в защитата от химическо и ядрено оръжие. Сега акцентът се поставя върху пехотата. Тази тенденция се налага през последните години. Не случайно във"Визия 2020" изненадващо се набляга върху покупката на 100-120 бронирани машини за пехотата и подръжката на три батальонни бойни групи в армията. Както се аргументира Шаламонов : "На последните избори за Европейски парламент стана ясно кои от политическите сили в България са проевропейски, евроатлантически, там, където България принадлежи по договор, и кои са за преориентация на България към Изтока", обясни той („Дума” – 30.08.2014 г.).

          Може би г-н Шаламанов е забравил, че далече преди да принадлежим по договор към евроатлантизма, по договор принадлежахме  и към нацизма и фашизма. Така че „по-кротко на завоите”.

     Що се отнася да глобалната роля на САЩ, те са органично неспособни да създадат Нов световен ред. За такъв ред е нужна йерархия на държавите спрямо държавата-хегемон. Световната империя трябва да включва различни държави с различни политически режими и с различна правна и политическа култура. Например, Руската империя включваше Великото Княжество Финландия и Бухарското ханство. Великобритания владееше Канада и Индия. Но САЩ не искат подобна световна йерархия.   САЩ са вирус. Те разглеждат света като клетка, а себе си – като частица от вирусна програма, която трябва да преустрои чуждата клетка за производство на копие на вируса. Трябва да има : САЩ-„Германия”, САЩ-„Русия”, САЩ-„Китай”. Всички страни по планетата трябва да се превърнат в копие на САЩ. Вирусната природа на САЩ не е в състояние да прави нищо друго.

        Британската кралица контролира херцози, маркизи, графове и барони. И си представете, че кралицата изведнъж започва да малтретира някой „маркиз Карабас”, настоявайки той да се превърне в нейно копие. Такова нещо никога не е ставало и не може да стане. Но САЩ иска от своите васали точно това : Афганистан да стане САЩ, Ирак да стане САЩ. Та това е толкова лесно : пращаш армия, самолети и хеликоптери, танкове и–готово. Никаква „специфика”, никакво „различие”. И като резултат, пълна анархия и нов Ислямски халифат ! („pravaya.ru/names” – 18.07.2014 г. – Павел Святенков).

          В края на август Великобритания изпадна в шок от скандала, разразил се на 26 август. На тази дата британските правозащитници публикуваха доклад в който съобщаваха, че в тихия провинциален град Ротерхем (население – 257 000 души), живеещите там пакистанци за 16 години са изнасилили 1400 деца, много от които след това са станали проститутки. Особено циничен се оказва фактът, че полицията и местните чиновници са знаели за това, но са си мълчали, за да не бъдат обвинени в нетолерантност. Американците от The American Conservative съвсем справедливо характеризират своите „англосаксонски братя” : „Трудно е да се повярва, колко безволеви и безнравствени са станали мнозинството англичани. Те не само търпят техните дъщери да бъдат мъчени и изнасилвани, но и си мълчат като риби, за да не ги нарекат „расисти”. (www.iraqwar.mirror-world.ru – 13.09.2014). Ето това са лидерите на свободния свят : надничат в „чуждите къщи” без да са в състояние да решат проблемите в собствените си държави.

            По повод на оперетъчния референдум за независимостта на Шотландия (18.09.2014 г.), кралицата отказа да вземе страна, заявявайки, че „тя стои над политиката”, с което окончателно разшифрова истинския мотив на референдума. Може би  осъзнала допуснатата грешка, на 14.09.2014 г. тя  измънка примирително : „Надявам се, че хората ще помислят много внимателно за бъдещето” („Дума” – 16.09.2014 г.). Но кой знае защо, никой не зададе въпроса: „Защо кралицата не изпрати танкове в Шотландия, както това стана в Украйна?”

        Що се отнася до мотива, най-добре го знаят „големите” финансисти :това е операция за евакуация на международния капитал в друга валута с по-нисък риск от обезценяване. Капиталът просто ще смени банките-капиталодържатели в държава, която има малко дългове, особено бюджетни и по социални задължения (всички резервни валути в момента са претоварени с такива дългове). С други думи, „шотландската” операция е планирана от Световното задкулисие за временно спасение за наднационалния капитал. Затова няма английски танкове в Шотландия. Няма и да има ! („Зачем отделягь Шотландию ?” – „Война и мир”- 12.09.2014 г.).

          Оскърбителната политика на англосаксите към останалия свят продължава по две направления : 1) създаването на проекта „Големият Близък изток” предполагащ едновременно настъпление срещу Ирак, Сирия, Ливан и Палестина и 2), вбиване на клин между Русия и Европейския съюз с кризата в Украйна.

          Много страни днес преминават през еднотипен процес : първоначално приемане на „американския начин на живот”, а след известно време неговото пълно и категорично отхвърляне (Иран). Това се нарича геополитическо и цивизационно разтоварване. Предполага се, че това разтоварване ще даде старт на друг процес –реорганизиране на народите по света в справедливо съобщество, без национални, социални и икономически доминации.

         На 14.09.2014 г. в столицата на Таджикистан Душанбе завърши официалната част на срещата на лидерите на Шанхайската организация за сътрудничество. Едва ли не основния резултат от срещата беше изразен от един анонимен експерт : : „Случи се ! НАТО вече не е най-голямата военна организация в света”. Става дума за официалното заявление, че ШОС създава единна структура за борба с тероризма. Открита е възможността за формиране на военни контингенти под единно командване и съвместно използване на всички държавни ресурси на участничките. В разработената стратегия на организацията се предвижда до 2020 г. да бъдат приети за членове Индия и Пакистан. Монголия, Афганистан и Иран остават като наблюдатели, а на Турция е предоставен официален статус „партньор на ШОС по диалог”. По такъв начин ШОС се очертава не само като икономически съюз, а и като военно обединяване на цяла Южна Азия.

 (www.iraqwar.mirror-world.ru – 13.09.2014).

          Дават ли си българските мижави политици и държавници сметка как се позиционира България върху Голямата Шахматна дъска ? Чустват ли  дъхът на историята ?

         Несъмено установен факт е, че антикомунизма и русофобията днес бележат абсолютен максимум от последните 15 години. Това убедително говори, че световната реакция е в тотално настъпление : идеологическо, политическо, икономическо, военно и цивилизационно срещу  свои врагове и конкуренти навсякъде по света. Това е главният източник на рискове, опасности и заплахи за всяка  горе-долу независима държава. Начело на тази арогантна и безмилостна „армия на Злото” стои САЩ.

          Глобалната системна криза побутва Запада да търси изход. Вземайки превид, че западната цивилизация е паразитна цивилизация, богатееща от завладени чужди ресурси, единственият изход е войната. Война непрекъсната, във всяка възможна точка на света, война за чужди богатства и за намаляване на „играчите” на световната сцена.

          American Journal of Public Health публикува доклад, изследващ всички въоръжени конфликти, избухнали след края на Втората световна война до днес (периода 1945-2001г.). Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликти за конкретния период (1945-2001), като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликти са 90% цивилни. (http://alterinformation.wordpress.com/2014/05/16/984914059/).

          „Разходите на Съединените щати от глобалните военни разходи (общо за целия свят – бел. .моя) съставляват 41% от него. Следващия, който харчи най-много е Китай с 8.2%, следван от Русия – 4.1%, след тях се нареждат Обединеното Кралство и Франция с 3.6%.Ако всички военни разходи на САЩ за година бъдат сумирани, става ясно, че САЩ харчи около $1 трлн. долара годишно“, отблелязват авторите на доклада. През 2012г. военните разходи в глобален мащаб са достигнали 1, 756 трлн. – най-високите досега”, отбелязват авторите на доклада.

          Но ако САЩ са твърде далече от нас, дори и да провокират рискове за България със своята недалновидна политика, българските бисмарковци и наполеоновци би трябавало да отбележат и информират военните си съюзници за действителните източници на рискове за българската сигурност. Те са очевидни и се виждат достатъчно ясно : едно чуждоцивилизационно малцинство вътре в България и една рискова съседка на Юго-Изток.

          Дори един „скелет от гардероба” – Алекс Алексиев, напоследък се е силно развълнувал от посочения проблем. Ето част он негово последно интервю :

          „Радикалният ислямистки тероризъм, както сунитски, така и шиитски, се разви много бързо, наистина. И напоследък, като че ли става повсеместно явление и то не само в Близкия Изток. За България опасността е там, че се наблюдава същият процес на радикализиране, който се наблюдава в света, особено в Европа – радикализиране на млади мюсюлмани, според мен това съществува и в България. Преди дни наблюдавах във „Фейсбук“ българи от Пазарджик облечени във фланелки с логото на „Ислямска държава“. Някой си е направил труда да ги напечата тези фланелки и се показват, като че ли много горди с това. Това е опасно явление и ние всички знаем, че подобни работи стават в Пазарджик в циганската махала и на други места. Да мислим, както много хора мислят, че България едва ли не има някакъв имунитет срещу тероризъм, е според мен неправилно.Българските джихадисти са хора, които са се радикализирали по един или друг начин. Много от тях в чужбина, като например този ислямист Ахмед Муса, който беше предмет на делото в Пазарджик, той се радикализира в Германия и стана поклонник на така наречения Метин Каплан от Кьолн, Германия. Много от тях се радикализират в Европа, но за съжаление става това и в България напоследък. Така че, няма никакъв имунитет срещу подобно радикализиране. Какво ги кара – това е вече трудно да се разбере. Някакво изкривено чувство за какво е тяхната религия и прочее, но е факт.
Но в никакъв случай не може да се каже, че ние живеем в един регион, в който няма изключително трудни за разрешение проблеми, които заплашват и нашата сигурност .
 Безспорен факт това, че „Ислямската държава“ не би могла да стане толкова мощен фактор в региона, ако те не бяха поддържани от ислямиста Ердоган. Това е, което всеки българин трябва да разбере, е, че те не излязоха на бял свят от нищо. Те бяха поддържани, въоръжавани, обучавани от правителството на Ердоган. И това представлява директна заплаха за нас, според мен, понеже същият този Ердоган в момента е президент на Турция. Неговият най-важен съратник от гледна точка на ислямистките идеи стана министър Давутооглу, стана министър-председател на Турция. Заплахата от юг за нас е нещо, което много малко хора разбират и не искат да си признаят. Особено от правителството, но ние разбира се ще говорим за това”
(радио „Фокус” -11.09.2014 г.).

          Като оставим настрана някои генетични мирогледни и политически заблуди на А.Алексиев - „Ислямската държава” не е провокирана от Турция, а от САЩ – написаното е вярно. И не малка роля в ситуацията играе една антибългарска политическа партия, която съществува с помощта на българските национални предатели, като българите-мекерета, членуващи или симпатизиращи й. Вижте само на какъв открит и нахален позор са способни някои българи – листата на ДПС в 24-и избирателен район на столицата София, се води от бившия „Началник на отбраната” на Републиката – ген. Симеон Симеонов, защото, виждате ли, тази партия е най-проатлантическата и най-пронатовската партия в България. Изведнъж, българските мюсюлмани, тези бедни, работливи и честни люде, станаха най-проатлантическите и най-пронатовските български граждани. Да ти имам мюсюлманската партия, да ти имам скапаните български генерали – съвременният позор за несъществуващата българска армия, която била готова да воюва  -начело с Върховният си Главнокомандващ и с военният си министър - срещу джихадистите. Голям майтап !

          Но какви са тези джихадисти ? Какво искат ?

            Искат „ислямски халифат !

            Какво е това ?

          Това е традиционната форма на държавност за всички мюсюлмански народи изповядващи ислямската религия. По принцип такава форма на управление се нарича имамат, който напълно и изцяло , т.е. в политическата, религиозната и в светската сфера, се управлява от халиф. Оттук и краткото название халифат –цялята власт има само халифа. С времето халифата еволюлира в султанат, в който светската власт принадлежи на султана, а верската (духовната сфера) – на халифа. Затова предпочитат да говорят за Мюсюлманска държава – в която целия живот на гражданите се подчинява на ислямските закони конституционализирани в шериата.

          Ислямската държава е събирателно понятие, обхващащо всички форми на политическо управление базирано изключително на ислямската религия. Това са : имамат, халифат, емират и султанат.

        Исторически в състава на най-големия Халифат са влизали : Обединените Арабски Емирати, Алжир, Египет, Судан, Либия, Кувейт, Сирия, Бахрейн. Днес обаче, амбициите на съвременните джихадисти са много по-големи и мащабни.

          На сайта http://www.clivemaund.com/ беше публикувана интересна политическа карта на света такъв, какъвто си го представят лидерите на така наречената „Ислямска държава” само след 5 години (2020 година) – заемащ огромни територии в Африка, Азия и Европа. България е там, в новия халифатски санджак УРУБА. Как ви харесва ?

          Има предположение, че САЩ планират да пренасочат „Ислямския халифат” срещу Русия, за да я раздробят и да престъпят към присвояване на нейните природни ресурси (Islamtoday”, 15.09.2014 г.).

          Така че рисковете, опасностите и заплахите за нашата национална сигурност, концентрирани на Юго-Исток са налице и вместо това да се отчита и знае, българската общественост спокойно възприема доверителната беседа на „майчин език” между български политик и турския президент (интервю на Местан по bTV – 14.09.2014).Ще добавим, че Турция отказа, на съвещанието на НАТО в Уелс, да подпише общото решение за създаване на международна коалиция срещу Халифата. „Турция няма да разреши на коалиционните сили, водени от САЩ, да извършват нападения срещу джихадистите в Сирия и Ирак от турски военновъздушни бази, нито ще участва във военни операции срещу групировката Ислямска държава (ИД, бившата „Ислямска държава в Ирак и Леванта“, ИДИЛ)”. Тя ще се концентрира само върху хуманитарни операции”, заяви турски правителствен представител, цитиран от АФП. („Политическое обозрение” – 15.09.2014 г.).
image

Какво излиза ? Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу може да не подхише Заключителния акт на натовското съвещание, а българските представители начело с „Визия 2020” могат първи да свалят гащите пред англосаксите, размахвайки като знаме устава на НАТО и своя „нов цивилизационен избор”. Нека да не забравяме, че всички ние имаме акции в холдинга, наречен халифат.Разбира се, някои страни са с по-голямо и солидно участие. България е със скромна дан в тези дела. Но все пак има.

Преди 2 години, тогавашният шеф на българската дипломация убедено твърдеше, че трябва да подпомагаме “умерената опозиция” срещу режима в Дамаск. Включително и с малко оръжие, купено и доставено през външни фирми посредници. Това бе американска идея („Халифат, ти, роден наш” – Георги Милков – „24 часа”, 11.09.2014 г.

          Никакъв западен цивилизационен избор българите никога не са правили. Първият цивилизационен избор беше през девети век с приемането на православното християнство. Вторият цивилизационен избор беше при Калоян, когато българските войни изклаха цвета на западното рицарство.Някои българи правеха цивилизационен избор на Юго-Изток по време на „турското търговско присъствие”, като слагаха чалми, обрязваха се и се преименоваха, но повечето, като омразния на „демократите” балканджи Йово, правеха съвсем други неща.

Третия цивилизационен избор българите направиха когато посрещнаха като братя освободителните руски войски и потвърдиха своя избор с посрещането на победоносната Червена армия.

           И ако някой днес, след контрареволюцията от 1989 г., прави някакъв „избор” в полза на Запада, това не е цивилизационен, а  меркантилен избор, избор за търсене на по-добър стандарт на живот, а не за нов духовен свят, защото там, духовен свят няма !

         С огромните усилия на българската политическа прослойка  в България историческото време беше върнато 15-20 години назад. Отново прозвучаха познатите рефрени от ранните години на „капиталистическата диктатура”, отново се издигат лозунги катастрофирали и отхвърлени навсякъде, в това число и на Запад. Отново позабравени, но нахъсени и идеологически озверели лица от онези времена проповядват върл антикомунизъм (виж интервюто на Георги Марков във в. „Сега” от 17.09.2014 г.). Пренебрегната е изстрадалата от народите истина, че ако в една държава се развихри антикомунизъм, това е сигнал, че в нея са посяти семената на нацизма и хитлеризма.

         Политтехнологиите отдавна и твърдо замениха политиката и стратегията, както красивата картинка по телевизора – реалния живот. Наблюдаваното в българската предизборна борба добре илюстрира нищетата и сакатата принципност на съвремените подходи към решаване на проблемите : без да се решават да се разкрасяват и украсяват с безсмислени приказки и фоерверки, за да бъде възприемано по-лесно и бързо.

          Така нареченият „български политически елит”, целият, без изключение, напълно игнорира народа, откровено го предава и продава и работи за чужди интереси. За него това е логично – той няма никаква връзка с България : на Запад са неговите семейства, на Запад са неговите пари, неговите вили и яхти и той от никаква народна подкрепа няма нужда. Това, което се говори по предизборните сбирки, е лъжлива и користна лоялност към народните интереси. Този „елит” презира народа и не се нуждае от никакъв диалог с него. И веднага след изборите нагло ще излъже хората, както винаги го е правил. А хората ще се чешат по тила,  ще попържат тихо и ще се молят : „Боже, Боже, ние ли криво ти се молихме или ти криво ни разбра!” Но, както е известно, нивата иска не молитва, а мотика !

          „САЩ и всички европейски страни, които са въвели санкции срещу Русия, не трябва да се надяват на нейна подръжка в други сложни международни въпроси” – заяви председателят на комитета по външни работи на Държавната дума Алексей Пушков. Чуват ли тази камбана нашите гащници : квазиполитици и микродържавници ? Дотам ли стигнахме да смятаме, че Хитлер по-добре е разбрал българския цивилизационен код от днешните евробългари и продажници ?!

          В Съветския съюз живееше и работеше изключително оригинален, мъдър и талантлив философ Мераб Мамардашвили. Та той казваше : „Вечният проблем на човешкото мислене се състои в непрекъснатото преодоляване от човека  на измисления си живот. И този акт трябва да се повтаря през целия живот. Измисленият живот ни преследва във всички ъгли на нашата душа и ние трябва да го прогонваме непрекъснато. Аз твърдя, че агонията на Христос ще продължава до края на света и през цялото това време не трябва да се спи”( Ольга Балла – „Частный кореспондент” – 15.09.2014 г.).

          С други думи, човекът през целия си живот трябва да се бори за своя живот, за своите интереси, за своето бъдеще. Трябва да се бори ежедневно, ежечасно, ежеминутно, ежесекундно, защото само с избори нищо не се решава.

          И нека се надяваме, че няма често да изпитваме дефицит от съвкупния национален интелект.Да помним, че социалистическа България имаше 110 000 отлично въоръжена и боеспособна армия, готова, при нужда, за 24 часа да стигне до Константинопол, Мраморно и Средиземно море. Но всички ние се полакомихме от велики съблазни, не защитихме своята Родина и я обрекохме на  разграбване и гибел.

         Древните славяни и прабългари са били твърде прагматични хора. Те добре са разбирали, че със сила няма да спрат християнизирането и започнали да искат от своите попове да се молят на Бога за богатство, успех и щастие.И ако Бог не ги чувал, смятали че не Христос е неправилен, а попът не умее да се моли. И заплашвали да го обесят.Е, до там не се стигало, защото ето как разсъждавали те : „Ти си поп ?Добре!Тогава не се захващай за непосилна за теб работа”. И  го уволнявали с позорен текст в „трудовата му книжка” : уволнен за непълно служебно съответствие. Не ли много удобна и верна формулировка за днешните епископи-политици и не трябва ли според бързата древна процедура да ги изпращаме на заслужен отдих без право на завръщане ?!

          `ВРЕМЕ Е, ЗАЩОТО ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО !





Гласувай:
12



1. анонимен - Как ми се иска всеки да прочете тоя ...
19.09.2014 08:24
Как ми се иска всеки да прочете тоя материал...
цитирай
2. zzz65 - г-н професоре
30.09.2014 09:24
Съгласен съм ,4е не може да има износ на революции с който износ Америка заплашва мира. Народът трябва а не отделни пионки да искат промените и затова са проблемите след така наре4ената арабска пролет. Комунизма ако беше много добър народът ще се съпротивлява и иска неговото връщане.
Вярно е 4е и сега не е много розово. Колко от сторите мутри комунисти и буржоазни мамини син4ета който лижеха подметките на комунистите на власт???
Робът е роб и в свободна страна .
Робът дори и министър да стане си търси господаря.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1954027
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930