Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2012 17:43 - ЧУДЕСА,ЗНАМЕНИЯ И...БЕЗЗАКОНИЯ
Автор: otrudeni Категория: Други   
Прочетен: 6544 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 20.04.2012 18:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

ЧУДЕСА,ЗНАМЕНИЯ И...БЕЗЗАКОНИЯ

 

Често в дискусии с различни хора, особено когато стане дума за някои съвременни лъжеучения и култове, опонентите ми се аргументират така:

 

  

-Не вярвам този проповедник да проповядва лъжеучение, тъй като в неговата църква стават чудеса, а в Марко 16:17 пише :”И тия знамения щв придружават повярвалите...”. А при теб какви чудеса стават?

 

 

Слава Богу при мен не стават никакви чудеса, защото Бог си ги върши без изобщо да се интересува от моето присъствие!

Виждаме нещо интересно: По някаква причина, по някое време чудесата са станали индикатор за нашето стоене пред Бога! Свидетели сме и на едно странно „благовестие”. Различни вярващи като срещнат някой болен му казват: Ела на църква и Бог ще те изцели! Ела при пастор Х, той изгонва демони....

Питал съм такива „вярващи” : ”Защо Бог да трябва да изцели този човек?”

Е, такива учудени физиономии правят!:) Сякаш за първи път разбират, че Бог е Суверенен Господар и има собствена Божия воля! В търсенето на чудеса и знамения, хората са пропуснали да кажат на невярващия, кой е Исус! Пропуснали са да го призоват към покаяние, новорождение и кръщение! Изобщо пропуснали са Благата вест! Забравили са, че чудесата и знаменията само придружават повярвалите, а не обратното-повярвалите да идват при чудесата!

Писанията на много места  ясно ни предупреждават, че в последното време много измамници, и лъжеучители ще вършат велики чудеса и знамения!

 

Матей 7

 

15 Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители.

 

16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?

 

17 Също така, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошото дърво дава лоши плодове.

 

18 Не може добро дърво да дава лоши плодове; или лошо дърво да дава добри плодове.

 

19 Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън.

 

20 И тъй, от плодовете им ще ги познаете.

 

21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата.

 

22 В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?

 

23 Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

Моята съпруга  ми показа една чудесна статия в „Библията:Пълноценен живот в Святия Дух”. Тази статия е посветена на лъжливите служители. Публикувам я с незначителни съкращения:

 

....................................................................................................................................................... ОПИСАНИЕ. Вярващите днес трябва да знаят, че в църквите може да има проповедници на Божието Слово, които са от същия дух и живот от който бяха и покварените учители по времето на Исус (Мат 24:11, 24). Исус предупреждава,че не всеки, който изповядва Христос, е истински вярващ, нито всички християнски писатели, мисионери, пастори, евангелизатори, учители, дякони и работници са това, което казват, че са.

 

  1)Тези служители "отвън изглеждат на човеци праведни" (Мат 23:28) и идват
в "овчи дрехи" (Мат 7:15). Може да основават посланието си изцяло на Божието
Слово и да прогласяват високи стандарти на праведност. Може да изглеждат
искрено загрижени за Божието дело и царство и да показват голяма загриженост
за спасението на изгубените, проповядвайки любов към всички хора!
Може да приличат на велики Божии служители, похвални духовни водачи и помазани от Святия Дух. Може да извършват чудеса и да са много успешни и мнозина да ги следват (Мат 7:21-23; 24:11, 24; 2Кор 11:13-15).

 

   2)При все това, хора като тях срещаме още в СЗ—лъжливите пророци
 и фарисеите в НЗ.

 

 Далеч от тълпата в скрития си живот фарисеите се предават на "грабеж и насилие”(Мат 23:25), "пълни с мъртвешки кости и всякакванечистота(23:27),”пълни слицемерие и беззаконие" (23:28). В скрития си живот се отдават на неморалност,похот, прелюбодейство, алчност и задоволяване на собствените си жеелания.

 

  3)Тези измамници привличат към себе си внимание в църквата по два начина:

 

   а) Някои  лъжливи  учители/проповедници   започват служението си с искреност, истина, чистота и искрена вяра в Христос.  След това поради гордостта си и неморалните си копнежи, личното посвещение и любов към Христос  постепенно  умира.   В   последствие,  те  се  отдалечават от Божието царство (1Кор 6:9-10; Гал 5:19-21; Еф 5:5-6) и стават инструменти на сатана, преструвайки се на праведни служители ( 2Кор 11:15).

 

   б) Други лъжливи учители/проповедници никога не са били искрени Христови последователи. Сатана ги е посял в църквата от самото начало на служението им (Мат 13:24-28, 36-43), използвайки способностите и дарбите им и съдействайки им за успеха. Стратегията му е да ги постави на влиятелни позиции, за да могат да подкопават истинното дело на Христос. Ако те бъдат открити или изобличени, сатана знае, че това ще навреди на евангелието и името Христово ще бъде посрамено!

 

РАЗПОЗНАВАНЕ. Исус предупреждава учениците си 14 пъти в Евангелията да внимават за водачи, които могат да ги подведат в неправилния път( Мат 7:15; 16:6, 11; 24:4, 24; Марк 4:24; 8:15; 12:38-40; 13:5; Лука 12:1; 17:23;20:46;21:8). На други места вярващите са увещавани да изпитват учителите, проповедниците и водачите в църквата (1Тим 5:21; 1Йоан 4:1). Следните показатели могат да бъдат използвани при разпознаването на лъжеучители или лъжепророци:

 

 1) Ра зпознаваме характера. Имат ли старателен молитвен живот и показват ли искрено и чисто посвещение към Бога? Изявяват ли плода на Духа(Гал 5:22-23), загрижени ли са за грешниците (Йоан 3:16), мразят ли нечестието и обичат ли праведността (виж бел. към Евр 1:9), търсят ли прошка за греха си(Мат 23;Лука 3:18-20)?

 

2) Разпознаваме мотивите. Истинските християнски водачи ще се стремят да вършат четири неща:

 

а) да почитат Христос (2Кор 8:23; Фил 1:20);

 

б) да водятят църквата в освещение (ДА 26:18; 1Кор 6:18; 2Кор 6:16-18);

 

в) да спасят погиналите (1Кор 9:19-22);

 

 г) да провъзгласяват и защитават евангелието на Христос и апостолите (Фил 1:16; Юда 1:3).

 

  

 

3)Изпитваме плода в живота и посланието им. Плодът на лъжливите проповедници често ще се състои в новоповярвали, които не са изцяло посветени  на цялото Божие Слово.

 

    4)Разпознаваме степента на упование на Писанието. Това е ключов момент. Вярват ли и поучават ли, че оригиналните писания както на НЗ, така и на СЗ са изцяло вдъхновени от Бога и ние трябва да се покоряваме на цялото Писание (2Йоан 1:9-11)? Ако отговорът на този въпрос е не, можем да бъдем

 

сигурни, че те и тяхното послание не са от Бога.

 

5)Накрая, изпитваме честността по отношение на Божиите пари.

 

Отказват ли да вземат големи суми за себе си, управляват ли финансите честно и с отговорност, и стремят ли се да подпомагат Божието дело по начини, които са в съгласие с новозаветните стандарти за водачество (1Тим 3:3; 6:9-10)? Трябва да се знае, че въпреки всичко, което верните християни правят, зада преценят живота и посланието на даден човек, пак ще има лъжеучители в църквите, които с помощта на Сатана, ще останат неразкрити, докато Бог не определи да ги изобличи ипокаже какви са те всъщност!

 

 

 

 

 

 

........................................................................................................................................................

Нека се върнем на Матей 7

 

 22 В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?

 

23 Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

 

 

 

Мат 24: 11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина.

 

12 Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.

 

 

 

Забелязвате ли връзката лъжепророци→чудеса→беззаконие→охлаждане?

 

 

Виждаме известни „лидери” с мощно”помазание”. Те извършват велики чудеса! Да! Стават чудеса ! Болни се изцеляват, грешници се покайват, наркомани се изчистват...Чудесата са привлекателни! Те като магнит притеглят тълпите!

Служителите пророкуват, проповядват на хиляди, спасяват се десетки и стотици ...

В същото време зад кулисите, същите „мощни” служители прелюбодействат, мамят наивните, ограбват им парите, влизат в нечестиви съюзи и организации (масони, тайни служби)...

Охолният живот, скъпите коли и многото жени на такива „служители”  стават пример за подражание на подчинените им и заразата се мултиплицира на всички нива. А Христос? Кой е тоя?

Когатото един ден нещата излязат наяве, същите тези хиляди повярвали християни се сриват психически и духовно...Изпадат в паника! Името Христово е похулено и те са в безизходица...

Някои попретръпват и хукват след следващия гуру. Някои отпадат от вярата, а има и такива, които остават „верни” на идола си!

Дали го осъзнават или не, тези фалшиви работници служат на сатана и изпълняват задачите, които той им е поставил!

Как? Като вършат беззаконие, те съблазняват мнозина вярващи и стават причина любовта им да охладнее!

Когато Писанията казват , че в последното време ще се е умножи беззаконието и ще охладнее любовта на мнозина, става дума за нас! За нас- християните! Мишената сме ние! В света няма любов, така че там няма какво да охладнява! Любов има в Тялото Христово, тъй като Бог е любов и е дал от любовта си на нас! И който пази Словото Му, той пребъдва в любовта! Валиден е и обратния принцип: Който не пребъдва в любовта, значи не пази Словото му и ходи в тъмнина!

Има пряка зависимост между любовта и ходенето в Божия път! Нама как да е охладняла любовта ти и да не си в беззаконие!

 

В един форум ме упрекнаха, че нямам право да изобличавам такива  служители на сатана, защото те изповядват Исус! Да, има логика! В 1 Йоан 4:1-3 се казва:

 

1 Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света.

 

2 По това познавайте Божия Дух: всеки дух, който изповяда, че Исус Христос дойде в плът, е от Бога;

 

3 а никой дух, който не изповядва Спасителя {Гръцки: Исуса.}*, не е от Бога; и това е духът на Антихриста, за когото сте чули, че иде, и сега е вече в света.

Всеки дух, който изповяда,че Исус Христос се яви в плът е от Бога...

Всъщност аз самия много години съм бил убеден, че това е така!

С течение на времето, обаче установих, че нещо не си пасва!

 Ислямът, мормоните, йеховистите, кришнарите,сектата на Гайдарски и още куп други, твърдят, че наистина Исус е бил на земята в плът (телесно)!

Тогава какво? Значи ли ,че тези хора и религии са от Бога? Че духът който е в тях е Божия?

В Матея 16 има един много интересен момент:

 

13 А Исус, като дойде в околностите на Кесария Филипова, попита учениците Си, казвайки: Според както казват хората, Човешкият Син Кой е?

 

14 А те рекоха: Едни казват, че е Иоан Кръстител; други пък - Илия; а други - Еремия, или един от пророците.

 

15 Казва им: Но според както вие казвате, Кой съм Аз?

 

16 Симон Петър в отговор рече: Ти си Христос {Т. е. Месия, Помазаник.}*, Син на живия Бог.

 

17 Исус в отговор му каза: Блажен си, Симоне, сине Ионов, защото плът и кръв не са ти открили това, но Отец Ми, Който е на небесата.

Според както казват човеците , кой е Исус? Добре!

Едни казват,че е пророк, други-учител, трети –добър човек...

А за нас кой е Той?

Вярваме. че Той е Помазаникът Божий! Той е Божият син! Той е Спасителят на света! Той е Агнето! Той е Пътят за спасение! Той е Словото! Той е Истината! Той е Хлябът! Той е Животът! Той е Лозата! Той е добрият Пастир! Той е Вратата! Той е алфа и омега! Той е...Той е...Той е... Толкова много неща Той е!!!

Божието Слово ни казва сами да изпитваме себе си! Нека да преценим кой е Исус за нас! Или по-скоро: Кой е Исус,съобразно живота ни?

 Дали е Този за когото изброихме нещата по-горе или гледаме на него като на джи-пи (личен лекар)? Или може би като на банкомат? Пъхнеш една молитва(карта) и изтегляш парите? Преди време прочетох, че Бог е капиталист и иска да сме умели инвеститори, които да умножават богатството му(буквално-парите)?!?!?!

Знам,че казвате :-Не,не , аз не гледам така на Него!

А как гледаме на Него? Дали с обходата си показваме как гледаме на Него?

 Какво искам да кажа?

 

 Аз обикновено ходя леко небръснат, а ежедневното ми облекло със сигурност не е официално! Когато децата ми ме видят да се обръсна и да обличам нещо по-прилично, ме питат с кого имам среща!И си задавам въпроса: -След като за среща с някой мижав държавен чиновник, се принуждавам да облека дрехи, които иначе не нося, то колко повече би трябвало да се погрижа за една среща с Царя на Царете?

 Има и друг подобен момент: Имам  "приятели", които като ми звъннат на телефона, почвам да се чудя какво пак ще искат от мен, защото иначе не ми звънят! А какво ли си мисли Исус за мен, когато му "звънна"?..... Мисълта ми е дали след като твърдим, че Исус е такъв, какъвто вече изброихме по-горе, го осъзнаваме и показваме с живота си? Ако животът ни е отражение на вярата ни, Исус в когото ние вярваме, трябва да е Исус от Библията! А дали е така?

Исус от Библията,който нямаше пари за да си плати двете драхми, дали е съшият исус, който проповядват учителите на просперитета?

 Исус от Библията,който яздеше чуждо осле, дали е съшият исус, за когото проповядват служителите с луксозни лимузини?

Исус от Библията, който спореше с фарисеите и ги наричаше змийски рожби и варосани гробници ,дали е същия сладникаво блудкав исус, който си настройва мислите позитивно и си плещи положителни изповесди, както ни убеждават проповядващите на религозния позитивизъм?

Исус от Библията, който отказа да го направят цар и каза на Пилат ”Моето царство не е от този свят”, дали е съшият исус, когото проповядват реконструкционистите?

Исус от Библията, който умря на кръста,изкърти портите на ада и възкръсна, дали е същия дребен, жалък, червясал дух за когото говори Кенет Копланд? Или е този, който три дни в ада е плащал на сатана дълговете на Адам, както твърди Джойс Майер?

Исус от Библията, който прогони търговците от храма, дали е исус-бизнесменът, който ни проповядват разни съвременни лъжеапостоли и лъжепророци?

Не! Тези исусовци, не са Исус от Библията! Това са ментета!

Проблемът с подмяната на истинския Исус, с фалшив „исус” е съществувал и в ранната църква! Затова Павел упреква коринтяните за тяхното лековерие и податливост на лъжеапостолските учения:

 

2Кор 11

 

3 Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа.

 

4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите.

Нещата през XXI век не са по-различни от тези през I век.

 

Съвременните  лъжеучители упорито и методично водят религиозна политика, която има за цел принизяването на Исус до накакво същество, което служи за задоволяване на плътските ни прищевки! Изтъква се, че ние трябва да изискваме от Него и че той ни е длъжен?!?!?!?!? Пробутват ни някакъв исус-джи пи, исус-банкомат, исус-инвеститор, исус- слуга, исус-култура, исус-политик, исус-хуманист.....За всичките тези менте исусовци мога да ви дам примери от книги, проповеди та даже и лекции!

 Всячески се избягва и омаловажава Неговата божественост и святост! За Божият спасителен план се говори рядко и то в контекста” Исус умря, за да си живеем живота както си искаме”.За покаянието се говори леко и деликатно, за да не се обиди някой грешник,а за страданията и гоненията не може и дума да става! Носенето на Кръста се свежда до аксесоар към облеклото ни и лепенката с рибка на колата ни!

Цялята 11 глава от 2Коринтяни ни говори за нашата отговорност и търпимост към тези лъжеапостоли. Откр 2:20 ясно се казва, че нашата търпимост към такива слуги на сатана е омразна на Господа!

А какво става с такива лъжеапостоли?

 

2Кор 11

 

13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли.

 

14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;

 

15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.

.................................................................................................................................

Знам, че някои ще ме обвинят в крайност! Добре! Изпитвайте всичко , което съм написал! Което е добро и отговаря на Писанията го задръжте! Боклука го отхвърлете!

Аз самия често се съмнявам в себе си и в разбиранията си. Затова и гледам често „да си сверявам часовника” с Писанията. Никой не е застрахован от грешки и заблуди! Дори Павел допуска, че и той може да сбърка и да започне да проповядва друго благовестие (Гал 1:8)! Е, ако Павел можеше да се заблуди, то колко повече ние самите?

Има едно „средство” , което може да ни помогне да сме по-бдителни и да ни предпазва от заблудите! За него апостол Павел пише в 1Кор 2:

 

 1 И аз, братя, когато дойдох при вас, не дойдох с превъзходно говорене или мъдрост да ви известя Божията тайна;

 

2 защото бях решил да не зная между вас нищо друго, освен Исуса Христа, и то Христа {Гръцки: Него.}* разпнат.

 

 

Често съм си задавал въпроса:- Защо Павел да не знае друго, освен Исуса разпнат?

Толкова ли е лошо да знам Исус идващ в слава? Или Исус влизащ в Ерусалим яхнал осле? А Исус на тайната вечеря?

Аз съм убеден, че всяка една дума за Исус, написана в Писанията има своето значение за нашето израстване в познанието на Него! Обаче Словото на кръста е върхът, апоггеят, кулминацията, шедьовърът...

 Осъзнавайки значението му, осмисляйки, невероятния факт за разпънатия Бог, ние можем да възприемем с умовете си само една нищожна част от огромната Божия милост към нас. Гледайки на пребитото тяло на Спасителя, ПРОКЛЕТ заради нас, можем само да се свлечем по очи пред него, да скърбим и ридаем за болката и унижениято, което сме причинили на Безгрешния! Там пред прободения Господар осъзнаваме своето робско нищожество и разбираме, колко празни са били амбициите, мечтите  и хвалбите ни! Робите разбират колко по-долу са от Господаря си!

Няма как да гледаш Кръста и да обичаш беззаконието!

Няма как да гледаш сгърченото тяло на Бога и да искаш да се махнат твоите болки. Няма как да гледаш Умиращият Месия и да искаш да си живееш охолно и щастливо! Няма как да гледаш голият и унизен Божий син и да копнееш за човешките почести....

И накрая няма как да погледнеш на тържествуващата и злорадстваща сган около Кръста и да не разбереш, че си същия като тях...

 

Павел-надареният оратор, блестящ ученик на Гамалиил, ревностния фарисей достоен за пример, счете всичко за боклук и реши да не знае друго освен Месията-разпнат!

Защото Павел беше разбрал!

А ние?

 




Гласувай:
2



1. анонимен - конкретно
21.04.2012 10:23
както вица за Иванчо:

другката казва на класа:
- Деца, знаете ли кой е главния лозунг при комунизма?
Марийка вдига ръка и казва:
- Главния лозунг е: „Всичко за човека, всичко за благото на човека.”
Иванчо вдига ръка и той да каже:
- Другарко, може ли да кажа и името на човека?

Искам да кажа, че е хубаво да се говори общо за нещата като принципни истини – но е хубаво и да се конкретизират имената на тези фалшиви учители в наше време в България, иначе всеки вика само „амин, амин” и си продължаваме все едно нищо . . .

цитирай
2. otrudeni - Като за коментар от "анони...
21.04.2012 17:08
Като за коментар от "анонимен", искането да извадя имена е интересно:)
Не съм го направил по три причини:
1. Не знам всичките служутели които вършат беззаконие, но са много!
2. Тези неща са неизбежни процеси и след като апостолите пишат за тях без да споменават имена, то кой съм аз за да го правя?
3. Когато един човек прочете, че "неговия пастор" върши такива неща, реакцията му винаги е да отрече! А когато описвам процес-който има уши да слуша, нека слуша !

Според мен фокусирането върху личноста на някой лъжеучител е неправилно, тъй като по този начин, самото лъжеучение остава на заден план и посятото от него семе, продължава да дава отровни плодове,чрез други хора!
цитирай
3. анонимен - ЧУДЕСА ЗНАМЕНИЯ И.....................БЕЗЗАКОНИЯ
27.05.2012 08:54
БРАТ ГОСПОД ДА ТЕ БЛАГОСЛОВИ ЛЕКЦИЯТА Е ИЗЦЕРИТЕЛНА ЗА СЪРЦЕТО НА ВЯРВАЩИЯ ХРИСТИЯНИН.ИСТИНА Е КОЕТО НАПИСА ЦЪРКВАТА Е В ДЪЛБОК ДУХОВЕН СЪН А МОЛИТВАТА Е СВЕДЕНА ДО МЛЪКВАНЕ.ЖИВОТА В ИСУСА ХРИСТА ДАЛЕЧ ОТ НЕГО.ЗА ОБИЧАХМЕ СВЕТА ДА СВЕТИ В НАС И ДОМОВЕТЕНИ И ЦЪРКВИТЕ. НЯМА ЛЮБОВ ХРИСТОВА МЕЖДУ НАС БРАТЯТА И СЕСТРИТЕ.ПАСТОРИТЕ СЕ ПРАВЯТ НА ГОЛЕМИ ВЛАСТОИМАЩИ И ЦЪРКВИТЕ ЗА БИСНИС.ОХЛАЖДАНЕТО Е В ПЪЛНА СИЛА В ЦЪРКВИТЕ НЯМА ВЯРА НЯМА ЛЮБОВ И НАДЕЖДА В ХРИСТА.А ТЕ ПЪРВА ИДВАТ ГОНЕНИЯТА СЕГА СМЕ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ СЛУЖИМ А ПОСЛЕ НА ЗАТВОРЕНИ ВРАТИ КАК СЕ СЛУЖИ БРАТЯ ТОГАВА ЩЕ СЕ ВИДИ КОЙ КОЕ И НА КОГО СЛУЖИ.ВИДЯХ МЕ В КОМУНИЗМА И ЖИВКОВИЯ РЕЖИМ КАК ЕДНИТЕ ХРИСТОВИ СЛУГИ И БРАТЯ СЛУЖЕЛИ НА ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА.ЖИВКОВИЯ РЕЖИМ ГИ СЪДИ ИНТЕРНИРА И ЗАТВАРЯ.А ДРУГИТЕ ПАСТОРИ ВЕРНИ НА РЕЖИМА УДОБНИ КРЕСЛА В ЦЪРКВИТЕ И АГЕНТИ И ДОНОСНИЦИ.ЗА ГНУСНА ПЕЧАЛБА И ПРИВИЛЕГИИ.И НЕ СЕ РАЗКАЕХА ЗА ДЕЛАТА СИ ПОСЛЕДОВОТЕЛИТЕ НА ЮДА ИСКАРИОТСКИ АГЕНТИТЕ ДОНОСНИЦИ.КАКВО ДА КАЖЕМ ПОВЕЧЕ САМО МОЖЕМ ДА ИМ КАЖЕМ ДО КЛЕ БЛАГОДАТНО ВРЕМЕ ДА СЕ ПОКАЕМ И РАЗКАЕМ С ДУХ ГОСПОДЕН СЪКРУШЕНИ СЪРЦА И СМИРЕНИ В ХРИСТА.ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС ТАКИВА СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ СА НЕГОВИ КОИТО ЧУВАТ ГЛАСЪ ГОСПОДЕН.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: otrudeni
Категория: Други
Прочетен: 318711
Постинги: 80
Коментари: 78
Гласове: 116
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031