Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2011 10:53 - Легализация на трейнспотинга
Автор: varg1 Категория: Други   
Прочетен: 665 Коментари: 0 Гласове:
2



ОТВОРЕНО ПИСМО

До: БДЖ – ЕАД
НК „ЖИ”
МВР
Дирекция „Полиция”
Вестник „Стандарт”
Вестник „ТРУД”
Вестник „Телеграф”
Нова телевизия
bTV
БНТ-1

От: Администратора и управител на Форум „Локомотиви”, Марио Евстатиев


Уважаеми Госпожи и Господа,
които ще прочетете това писмо,

Пиша Ви в качеството на администратор на един от специализираните форуми за железопътни любители и професионалисти, във връзка с проблемите на едно общество – жп. фотографите.

ЖП фотографията, позната и под чуждото име „Трейнспотинг” се развива у нас от 2004 г. От тогава на сам мнозина любители на железницата чакат с фотоапарат в ръка почти всеки влак и локомотив, изминават десетки километри пеша в междугария, за да направят най – добрата снимка сред природата на даден влак и в студ и в пек очакват интересен подвижен състав, за който знаят, че ще пристигне или премине през страната ни. ЖП фотографите са общество, обединявано от един и същ интерес – да направят интересна и качествена снимка на поредното жп. возило.

Но нашите фотографи, въпреки, че съгласно закона, снимането на подвижен състав, който не превозва военна техника или опасни товари не е забранено, често биват третирани от органите на Транспортна полиция като престъпници, срещу тях се прилагат репресивни и дискриминационни мерки, биват неправомерно задържани, след което най – нагло им се извиняват, че е станало недоразумение. Примери мога да опиша много. Във времена, когато престъпността се шири и добива застрашаващи размери, полицаите по гарите предпочитат да преследват, задържат и малтретират жп. фотографите, докато на съседния коловоз група роми обират скрап от товарен вагон. И това е действителен случай, станал на гара Искър.

Като администратор на форум „Локомотиви”, аз имам моралния и технически ангажимент да лобирам за регистрираните в него лица, които активно се занимават с Трейнспотинг. В тази връзка съм правил не една и две срещи с полицията, в опит да бъде предизвикан диалог, но такъв и до сега не успяхме да създадем, поради което моля всички Вас, които ще получите писмото да окажете съдействие за да бъде популяризирано това хоби и да бъде спряно преследването на любителите на железницата като престъпници. Съгласен съм да проведем лични срещи с тези, които се заинтересоват от писмото ми и да обсъдим различните варианти за намиране на решение на този колективен проблем.

Форум „Локомотиви” е създаден през 2006 г. като място за онлайн среща на любители на железницата и професионалисти, като през годините успя да се развие и да създаде систематизирана информационна база данни за различните видове подвижен състав и техника, използвана в железопътния транспорт. Екипът на форума е съставен от специалисти в различни сфери на железопътния транспорт – инженери, монтьори, машинисти с дългогодишен стаж, както и от млади и амбициозни хора, също специалисти в дадена област – журналистика, история, туризъм... Екипът ни контактува редовно с най – отявлените потребители и заедно организираме и осъществяваме различни мероприятия, насочени към намирането, огледа и заснемането на рядък и музеен подвижен състав. Като администратор на форума, аз редовно контактувам лично с много от жп. фотографите и заедно не веднъж сме дискутирали начини за намиране на решение на техния проблем. За това и пиша тези редове.

Форум „Локомотиви” се намира на адрес: www.lokforum.com


01 Октомври 2009 г.
Гр. София С уважение: ......................
/Марио Евстатиев - Администратор и управител/
 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20124879
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031