Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2016 14:39 - 7 пъти осъждана измамница станала шеф в Профи Кредит
Автор: varg1 Категория: Бизнес   
Прочетен: 516 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Измамница, която на седем пъти чула „виновна“ за далавери и престъпления, извършени в София, Петрич, Гоце Делчев, Русе, Попово и Велико Търново, успяла да пусне пипалата си и в Бяла. Така осмата присъда, с която обогати пъстрата си съдебна биография, бе в резултат на дело в Беленския районен съд.

Оказало се, че ловката хитруша С.И. няма проблем със социалното отритване като повечето осъждани, а напротив – успява да се впише в различни среди и поприща. Че дори и да се издигне на престижно звучащата длъжност „мениджър екип“ във фирма за бързи кредити.

Последната си присъда от 1 година и половина строг затвор измамницата излежала точно преди коледните празници през 2011 година. Половин година по-късно вече започнала работа в русенския офис на „Профи кредит България“ ЕООД. Съдбата й се усмихнала през април 2013 година, когато дружеството тръгнало да се разраства и решило да открие свой офис в Бяла. Така от длъжността кредитен инспектор измамницата била повишена в мениджър екип, като ръководела клона на фирмата за заеми.

Като шеф тя знаела паролите и различните кодове, които нейните подчинени ползвали.2 месеца след назначаването на мениджърската позиция измамницата закъсала финансово. Решила, че лесно и безпроблемно може да източи пари от работодателя си, като изтегли заем, но не на свое име. Придала вид, че отпуснатият заем всъщност е поискан и платен на редовен клиент. Така и станало – натопила нищо неподозиращи хора, като злоупотребила с личните им данни и се сдобила с 6000 лева. За целта дори разкрила нова банкова сметка, на която да получи парите.Междувременно преди измамата да лъсне, районният мениджър на „Профи кредит“ проверил управлявания от рецидивистката клон в Бяла, открил нередности и влошени резултати, заради което на 1 юли 2013 година тя била уволнена. Впоследствие, в края на септември, домът на сдобилите се с кредит без да знаят хора в Борово бил посетен от инспектори на фирмата. Те онемели, като чули, че се водят длъжници, които не си погасяват вноските по заема, защото изобщо не били теглили никакви пари. Затова подали сигнал в полицията и така следите отново довели до хитрушата.Самата измамничка така и не се призна за виновна. Напротив – лансира своя версия пред съда, която обаче бе в разрез с всички събрани доказателства. Наглостта й стигна дотам, че посочила като автори на договора за кредит безпомощни в подобна престъпна схема хора – пенсионер в напреднала възраст със силно намален слух и глухоняма жена с умерена умствена изостаналост, за която се грижи баща й. Заявила, че парите получила по своя банкова сметка, за да помогне на теглилия кредит, тъй като неговата сметка била невалидна. Съдът обаче бе категоричен, че е безспорно, че измамницата е действала само и единствено за своя облага, като е намесила случайни хора. Освен това е злоупотребила с доверието, което са й гласували от „Профи кредит“, след като са я назначили за мениджър екип, и е имала достъп до паролите и кодовете на кредитните експерти.Затова на първа инстанция тя бе наказана на 4 години строг затвор. Съдът й забрани да заема държавна или обществена длъжност, свързана със съхранение, отчитане и пазене на стоково-материални ценности за срок от 2 години, както и да работи като „кредитен експерт или инспектор“ в кредитни учреждения. Освен това ще трябва да върне на бившия си работодател получените неправомерно 6000 лева с лихвите. Присъдата може да се обжалва.

Източник: УТРО




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20130446
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031