Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2015 14:29 - Котката, която спаси ЖП компания от фалит
Автор: varg1 Категория: Бизнес   
Прочетен: 711 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тама. В Япония името ѝ се произнася с уважение. Считат я почти за божество. Заради прекрасните ѝ качества: вярност и пълно себеотдаване при изпълнение на служебните задължения.

Тама се превърна в героиня от обикновена улична котка. Животът ѝ се променил, когато Страната на изгряващото слънце изпадна във финансова криза. Така започва приказката за Тама – история за преданост и силни чувства, които една котка демонстрира в продължение на 8 години.

Годината била 2007-ма. Железопътната компания Wakayama Electric изпитвала сериозни затруднения. Заради финансовата криза трябвало да съкратят персонал, но дори след тази стъпка банкрутът изглеждал неизбежен. От ръководството се решили на отчаяни стъпки. Взели една улична котка и я пуснали на гара Киси, която заради финансовите затруднения на фирмата била напълно автоматизирана и останала без персонал. Надявали се, че животинчето ще успее да привлече вниманието на някои пътници и те ще пожелаят да се снимат с него.

Задължение, което Тама приела отговорно. Тя се разхождала между хората на гарата и печелела симпатии. Доброжелателните погледи били толкова много, че скоро котката се превънала в любимка на пътуващите. Популярността ѝ бързо завладяла Япония. На гара Киси започнали да идват хора специално, за да видят котката.

Появили се сувенири, книги, списания с Тама. Кметът на града пуснал дори специален влак за желаещи да се запознаят с котката. За няколко месеца котката успяла да спаси компанията. Заслуга, която не останала неоценена от ръководството. Тама била провъзгласена за началник-гара. Котката останала на този пост до края на живота си. Работела усърдно всеки ден срещу храна и подслон.

Йошнобу Несака, губернатор: “Благодаря на Тама, че върна надеждите на местните хора.”

Тама почина на 16 години, 8 от които прекара като ЖП служител. Колегите ѝ я провъзгласиха за богиня.

С Тама котките няма да изчезнат от гара Киси. Напротив, постът началник-гара и занапрад ще се заема от котка. Може би решението е оправдано, като се има предвид, че Тама не само спаси компанията от фалит, но осигури и приходи в размер на 9 милиона долара. Гара Киси вече има нов началник – котката Нитама. Тя също е без знатен произход, но пък демонстрира голямо желание да служи предано.

Автор: Биляна Бонева




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. pvdaskalov - * ! *
06.07.2015 15:20
Не зная дали е от възрастта, но когато прочетох, че "Тама била провъзгласена за началник-гара", хълцукнах от умиление. Всяко талантливо същество заслужава възторг!
Поздрави!
П и е р
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20229417
Постинги: 18673
Коментари: 10029
Гласове: 71324
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930